Deze overheerlijke hartige steak pie van de barbecue is een recept dat is geïnspireerd op de Engelse eet cultuur. Eentje die ik in iedergeval heel erg lekker vind!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Hoofdgerecht
Keuken Engels, Nederlands
Trefwoord hartige taart, hartige taart recept, meat pie, meat pie recept, steak pie
We bereiden eerst het stoofvlees volgens dit recept. Laat dit goed afkoelen voordat je verder gaat naar de volgende stap.
Vervolgens pak je een taartvorm of gietijzeren skillet en druk je hier een bakpapiertje in welke je netjes aan de rand afknipt. Je legt hier vervolgens een laag van het bladerdeeg in en drukt dit goed aan. Je zorgt dat zowel de bodem als zijkanten goed bedekt zijn en snijd vervolgens de deegresten die buiten de pan of vorm komen op de rand af. Vul nu de bodem met het stoofvlees en laat wat ruimte over aan de rand. Je plakt nu het 2e vel bladerdeeg eroverheen en drukt dit aan de randen aan zodat het kan hechten met het onderste vel. kluts vervolgens het eitje en kwast dit over het deeg heen. Prik hierna met een sateprikkertje of zoiets dergelijks een aantal gaatjes aan de bovenkant van het deeg zodat het wat kan ademen tijdens de bereiding.
Vervolgens stellen we de barbecue in op een koepeltemperatuur van zo'n 160 graden Celsius. Dit doe ik op deze wat lagere temperatuur omdat ik de steak pie bereid in een gietijzeren skillet welke warmte wat beter geleid dan een taartvorm. Je laat dit gedurende 30-40 minuten garen totdat de bovenkant mooi bruin is. Til ook af en toe de pie iets omhoog aan het bakpapier om te kijken hoe ver de onderkant is qua gaarheid om er voor te zorgen dat dit niet verbrand.
Nadat de steak pie de gewenste gaarheid heeft gehaald is het tijd om hem van de barbecue te halen en uit de skillet/vorm te halen. Laat hem vervolgens zonder bakpapier nog even uit wasemen op een houten plank of bord. Hierna kan je aanvallen, geniet ervan!