Ga terug
+ servings
diamanthaas bbq
Print Pin
4.84 van 6 stemmen

Reverse Seared Diamanthaas van de BBQ

Overheerlijk en zo makkelijk te maken! Diamanthaas van de BBQ. Kijk op dit makkelijk te maken recept en proef het zelf!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq diamant haas, bbq diamanthaas, diamant haas, diamant haas bbq, diamanthaas, diamanthaas bbq, diamanthaas van de bbq
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 350kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 chunk rode wijnvaten rookhout

Ingrediënten

  • 1 KG Diamanthaas
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels peper

Instructies

  • Indirect op 125 graden BBQ-en. 
    Voordat je de diamanthaas op de BBQ legt laat je ze eerst een half uur buiten de koelkast liggen om mooi op kamertemperatuur te komen. Op deze manier garen ze mooier en krijg je een gelijke garing door heel je vlees. Op dit moment bestrooi je ook de hazen met de BBQ rub of peper en zout. Hierna is het tijd om de BBQ klaar te maken voor indirecte verhitting op 125 graden celsius. Als de BBQ op deze temperatuur is gekomen leg je 1 chunk rode wijn vaten hout op de kolen. Vervolgens leg je de diamanthaas op de BBQ en stel je de kernthermometer in op 52 graden kerntemperatuur. Dit zorgt er voor dat je hem mooi medium rare hebt van binnen. 
    diamanthaas bbq
  • Af grillen
    Als de diamanthaas de 52 graden interne temperatuur heeft bereikt is het tijd om het vlees kort van de BBQ af te halen en deze onder een stukje aluminium folie te laten rusten terwijl je de BBQ ombouwt voor directe verhitting op 250 graden. Nu ga je ze rondom voorzien van een mooie bruine buitenkant. Dit doe je heel kort rondom. Bij wijze van 30 seconden per kant. 
    diamanthaas bbq
  • Laten rusten
    Nadat je de gewenste kleur hebt bereikt is het tijd om de diamanthaas van de BBQ af te halen en deze 10 minuten te laten rusten onder een stuk aluminium folie. Dit is een erg lastig moment haha maar het gaat echt ten goede van het vlees. Het zorgt namelijk dat al het vocht dat aan de buitenkant van het vlees ligt terug in het vlees kan trekken. 
    jodenhaas laten rusten
  • Na de rustperiode van 10 minuten is het tijd om de diamanthaas aan te snijden. Dit doe je tegen de draad in zoals je op onderstaande foto ziet om het vlees zo mals mogelijk te houden. 
    Wij hebben het geserveerd als bijgerecht bij een heerlijke pasta carbonara. 
    Ik zou zeggen geniet ervan!
    diamanthaas met pasta carbonara

Voedingswaarden

Calories: 350kcal