Ga terug
+ servings

NGP Short Ribs van de BBQ!

Short Ribs van de BBQ! Bereid met butcher paper voor het optimale behoud van de bark! Probeer het zelf maar eens!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord runder spareribs, runder spareribs bbq, runder spareribs van de bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Servings 2 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 2 Chunks whisky vaten hout
  • 1 koelbox
  • 1 theedoek

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de short ribs uit de verpakking en dep deze goed droog met keuken papier. Leg de short ribs vervolgens met de vlees kant naar beneden en verwijder het vlies dat onder de ribben vast zit. Dit doe je het beste met de achterkant van een vork of lepel. Hiermee kan je er perfect onder wippen en het dan vanuit het midden omhoog trekken en verwijderen.
    NGP short ribs bbq
  • Draai de short ribs vervolgens weer om en verwijder aan de bovenkant overtollig oppervlakte vet. Je hoeft niet al het vet te verwijderen maar als er grote dikke stukken op zitten haal je deze er af. Dit hele dikke vet zorgt er namelijk voor dat de BBQ rub niet goed in het vlees kan trekken, en dat willen we natuurlijk niet.
    NGP short ribs bbq
  • masseer vervolgens de 4 eetlepels BBQ rub mooi in de short ribs en zorg dat het vlees rondom bedekt wordt met de rub. Leg de ribben vervolgens afgedekt met wat aluminiumfolie terug in de koelkast voor minimaal 4 uur en maximaal 24 uur voor de optimale smaak beleving.
    NGP short ribs bbq
  • Maak vervolgens je BBQ klaar voor indirecte bereiding en ga voor een koepeltemperatuur van 100 graden Celsius. Op het moment dat de BBQ deze temperatuur bereikt heeft gooi je de whisky chunks er bij en leg je het vlees op de BBQ met de ribben naar beneden. Je sluit vervolgens de deksel. Deze fase duurt 4 uur. Laat de deksel zo veel mogelijk gesloten gedurende deze fase zodat de short ribs de rook goed op kunnen nemen. Houdt de temperatuur zo goed mogelijk op 100 graden.
    NGP short ribs bbq
  • Haal na de 4 uur de short ribs van de BBQ en wikkel deze in het butcher paper. Maar voordat je het in wikkelt voeg je 3 klontjes roomboter toe. Deze verspreid je mooi over de gehele breedte. Vouw vervolgens het butcher paper dicht en leg het pakketje terug op de BBQ op dezelfde 100 graden Celsius als in de fase hiervoor.
    NGP short ribs bbq
  • De 2e BBQ fase ofwel de ingepakte fase duurt nog een keer 3 a 4 uur op 100 graden koepeltemperatuur. Als je een kernthermometer hebt stel je deze in op 95 graden kerntemperatuur en prik je deze in het dikste gedeelte van het vlees door de butcher paper heen. Heb je deze niet wacht je gewoon tot de 4 uur om is voor dat je het van de BBQ afhaalt.
    NGP short ribs bbq
  • Nadat je de kerntemperatuur van 95 graden hebt behaald of de 4 uur ingepakt voorbij is wikkel je het gehele pakket inclusief butcher paper in een theedoek en stop je deze in een koelbox om nog eens 30 minuten na te garen. Het vlees heeft een temperatuur van rond de 100 graden dus je hoeft niet bang te zijn dat het koud is na het half uur in de koelbox. In dit half uur kan het vocht dat aan de oppervlakte van het vlees ligt zich mooi her distribueren door het vlees en wordt het een sappig geheel.
    NGP short ribs bbq
  • Serveer na de rusttijd de runder spareribs! Genieten maar!
    NGP short ribs bbq

Voedingswaarden

Calories: 600kcal