We beginnen in dit recept met het maken van de marinade door alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine fijn te mixen. Zorg ervoor dat het een hele gladde marinade wordt. We halen vervolgens de procureur uit de verpakking en deppen deze goed droog met keukenpapier. Zodra dit is gebeurd injecteren we eerst de procureur met een gedeelte van de marinade. Vul de spuit ongeveer 4 keer en injecteer de procureur om de 2-3cm totdat je hem helemaal hebt gehad. Giet vervolgens de resterende marinade in een ziplock zak en voeg de procureur hier aan toe. Masseer het geheel goed aan de buitenkant van de zak en leg het in de koeling voor gedurende 6-8 uur optimaal of minimaal 2 uur.
Maak vervolgens de barbecue klaar op een koepeltemperatuur van 120 graden Celsius. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereikt strooi je de rooksnippers over de kolen en leg je de procureur op het rooster(bewaar de resterende marinade in de ziplock zak). Vervolgens stop je de kernthermometer erin en stel deze in op 96 graden kerntemperatuur. We laten nu de deksel gesloten en garen de procureur naar 76 graden Celsius.
In de tussentijd maken we van de resterende marinade een saus door 200 ml van de marinade eerst gedurende 15 minuten zachtjes in te laten koken waarnaar we 150ml BBQ saus toevoegen. Roer tijdens dit hele proces goed door want het kan wat blijven plakken vanwege de suikers in de marinade. Meng vervolgens de BBQ saus goed door en laat nog even zachtjes door verwarmen. We gaan deze saus gebruiken bij het inpakken van de procureur in de volgende stap.
Zodra de procureur de kerntemperatuur heeft bereik van 76 graden Celsius mag deze eraf en kan je hem volledig in kwasten met de ingekookte marinade. Voeg op dit stadium ook nog 2 eetlepels ongezouten roomboter toe voordat je hem inpakt en maak met butcherspaper het geheel goed dicht. Steek vervolgens de kernthermometer er weer in en gaar het geheel nu door naar een kerntemperatuur van 96 graden Celsius. Deze 2e fase is overigens ook op 120 graden koepeltemperatuur. Doe op het moment dat deze temperatuur bereikt is de priktest met een sate prikker of met je thermometer. Voel je nog veel weerstand? Gaar het geheel dan nog een graad of 2-3 door. Hij moet boterzacht zijn.
Zodra de kerntemperatuur is bereikt haal je de procureur van de barbecue en vouw je het butcherspaper kort open, laat de boel even uitwasemen en pak het hierna weer in. Het beste kan je hier dan ook nog een dikke theedoek of handdoek omheen vouwen en laat dit gedurende 30-45 minuten rusten op het aanrecht. Je maakt vervolgens de sinaasappelsalsa door de sinaasappels en avocado in kleine blokjes te snijden en de munt blaadjes en peterselie fijn te hakken. Doe dit geheel door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Na het rusten trek je met gemak met je handen of met een paar vorken de gehele procureur uit elkaar tot de gewenste grootte. Zorg ervoor dat je het vocht uit het butcherspaper ook door de pulled pork heen mengt, dit zit boordevol smaak!
Rooster de casino boterhammen en beleg deze vervolgens met een laag pulled pork, nog een boterham, een laag pulled pork en een laag van de sinaasappel salsa. Snijd de sandwich mooi doormidden en voila! Geniet ervan!