Ga terug
+ servings

Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ

Dit geweldige delicate stuk vlees gemaakt op je eigen BBQ? Jazeker! Met een overheerlijke kruidenkorst die in balans is en niet te overheersend.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Frans
Trefwoord lamsrack bbq, lamsrack met kruidenkorst, lamsrack van de bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Servings 4 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 40 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de lamsracks 3-4 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen en verwijder vervolgens de verpakking. Verwijder hierna het vlies aan de achterkant van de botjes. Dit doe je met de achterkant van een lepel of vork. Je wipt er gemakkelijk tussen en haalt dan zo het vlies er vanaf. Kijk hier wel uit dat je het vlees tussen de botjes niet beschadigd.
    Hierna zet je een pannetje op laag vuur en smelt je de boter. Als dit gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de panko en the looks BBQ rub toe. Roer dit goed door elkaar en zet dit aan de kant.
    Spreid het mengsel uit het pannetje vervolgens over de lamsracks heen en verdeel het goed zodat het gehele oppervlakte goed bedekt is met de kruidenkorst.
    Lamsrack van de BBQ
  • Vervolgens is het tijd om de BBQ klaar te maken voor indirecte bereiding. Het is de bedoeling dat we de temperatuur van de BBQ rond de 90 graden Celsius houden gedurende de hele bereiding. Dit kan best lastig zijn maar probeer in ieder geval niet boven de 100 graden te komen. Stel de kernthermometer vervolgens in op 54 graden kerntemperatuur en prik deze in het dikste punt van het lamsrack. Sluit vervolgens de deksel.
    Het kan op deze temperatuur rustig 2 uurtjes duren voordat je de temperatuur hebt bereikt. Neem rustig de tijd met dit delicate stuk vlees.
    Lamsrack van de BBQ
  • Nadat het lamsrack de kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt is het tijd deze van de BBQ af te halen. Je laat het vlees dan vervolgens nog 10 minuten rusten onder wat aluminium folie.
    Lamsrack van de BBQ
  • Hierna is het klaar om de lamsrack aan te snijden en te serveren.
    Even ter informatie, bij 54 graden kerntemperatuur is de lamsrack nog rosé van binnen en is deze op de beste gaarheid voor dit stuk vlees naar ons idee. Mocht je het toch iets verder willen garen doe dit dan op eigen risico maar weet wel dat de smaak van het vlees drastisch veranderd boven de 60 graden kerntemperatuur. Naar ons idee wordt het er namelijk niet lekkerder op!
    Maar dat even ter zijde, geniet ervan!
    Lamsrack van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 600kcal