Ga terug
+ servings

Knoflookbrood rolletjes

Een fantastisch Italiaans bijgerechtje gemaakt op je eigen barbecue. Hiermee maak je iedereen blij!
Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 350kcal

Uitrusting

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar pizzadeeg (rechthoekig)
  • 50 gram roomboter gesmolten
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels vers gesneden peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen peper

Instructies

  • We beginnen in dit recept door de knoflookboter klaar te maken. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron en snijd de peterselie fijn. Voeg dit hieraan toe. Pers vervolgens de knoflook en voeg dit samen met de parmezaanse kaas ook toe.
    Knoflookboter klaarmaken
  • Rol het pizzadeeg uit en bestrijk het volledig met een dunne laag van het knoflookboter mengsel. Rol hierna in de breedte volledig op en doe dit strak. Snij hier nu plakken van circa 2-3cm dik van.
    knoflookbrood rolletjes rollen
  • Pak nu een muffin vorm en vul deze met de knoflookbrood rolletjes. Bestrijk ze nog een laatste keer aan de bovenkant met het knoflookboter mengsel.
    knoflookbroodjes in muffin vorm doen
  • Nu steken we de barbecue aan en gaan we voor een volledig indirecte setup met een koepeltemperatuur van 180 graden Celsius.
    barbecue half indirect instellen
  • Als deze temperatuur is bereikt mogen de knoflookbrood rolletjes erop en laat je deze gedurende 15-20 minuten garen.
    Knoflookbrood rolletjes op de BBQ
  • Daarna mogen ze er vanaf en kan je ze gelijk serveren. Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, eetsmakelijk!
    Knoflookbrood pizza rolletjes

Voedingswaarden

Calories: 350kcal