We beginnen door de spareribs uit de verpakking te halen en deze te ontdoen van het vlies op de achterkant. Pak een lepel en wip met de achterkant hiervan het vlies los van de botjes en trek het er helemaal vanaf. Vaak gaat dit gemakkelijk als je het vast pakt met wat keukenrol. Meng vervolgens de rub en smeer de ribs hier rondom goed mee in. Je steekt nu de barbecue aan en je gaat voor een koepeltemperatuur van zo'n 120 graden Celsius. Gebruik je een kamado of ketel barbecue? Voeg dan nu de chunks rookhout toe. Ik maakte deze klaar op een pelletsmoker met kersen pellets. Laat de ribs roken voor een periode van 2 uur.
Nu is het tijd om de ribben in te pakken in dubbel aluminiumfolie. Voordat je dit doet voeg je de roomboter in klontjes toe, en meng je de mosterd met honing en giet je dit eroverheen. Sluit nu het aluminiumfolie en leg de ribs terug op de barbecue ingepakt voor een periode van 1 uur op dezelfde temperatuur.
Nadat het uurtje ingepakt haal je de ribs van de barbecue en haal je ze uit de folie. Smeer nu de ribs een keer goed in met het vocht in je aluminiumfolie met het kwastje zodat ze goed nat zijn en sluit de deksel voor 30 minuten.Meng nu de barbecue saus met de honing en lak dit rondom over de ribs en sluit nog voor 30 minuten de deksel. Dit gaat overigens ook op de 120 graden Celsius.
Na het laatste half uur ingelakt op de barbecue te hebben besteed kan je de ribs van de barbecue afhalen en aansnijden. Ik maak er in dit geval single ribs van, zo kan iedereen gelijk beginnen met kluiven. Eetsmakelijk!