Ga terug
+ servings

Herfstburger met brie en vijgenchutney

Een hamburger met een patty van bison gehakt, gesmolten brie, vijgen chutney en een mengsel van kastanje champignons en rode ui. Echt fatastische robuuste smaken die perfect gaan in het herfst seizoen.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Servings 2 personen
Calorieën 550kcal

Uitrusting

Ingrediënten

  • 2 stuks Bizon burgers
  • 2 stuks luxe hamburger broodjes
  • 2 eetlepels vijgen chutney
  • 1 rode ui in ringen
  • 100 gram kastanje champignons in plakjes
  • 200 gram brie in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetlepel roomboter

Instructies

  • We beginnen in dit recept door de barbecue klaar te maken met een plancha en een gedeelte normaal rooster als je dat hebt. De plancha om de burger straks op te grillen en het normale rooster om de gietijzeren skillet op te zetten. We steken de barbecue vervolgens aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius.
    Monolith klaarmaken indirect met plancha
  • Dan zetten we de gietijzeren skillet op het rooster en doen we hier de roomboter in. We bakken vervolgens de in ringen gesneden rode ui, en doen als deze glazig zijn de kastanje champignons er ook bij. Bak dit even mee en voeg als laatste de balsamico azijn en peper en zout toe om het af te maken. Roer goed door elkaar en bak nog 1-2 minuten en haal de gietijzeren skillet er vervolgens af.
    mix van kastanje champignons en rode ui
  • Dan is het tijd om de burgers te grillen op de plancha. Grill eerst de ene kant en smash de burger zodat deze een wat groter oppervlakte heeft met een burger spatel of burger smasher. Zodra je de burgers omdraait leg je op de bovenkant de dunne plakjes brie en doe je de deksel dicht. Dit kan nu mooi smelten.
    burgers grillen met brie
  • Dan is het vervolgens tijd om de burgers te bouwen waarbij we beginnen met een laagje vijgen chutney op de onderkant. Dan de burger met brie en als laatste het mengsel van rode ui en kastanje champignons.
    En nu is het smullen geblazen! Eetsmakelijk!
    Herfstburger van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 550kcal