Een hamburger met een patty van bison gehakt, gesmolten brie, vijgen chutney en een mengsel van kastanje champignons en rode ui. Echt fatastische robuuste smaken die perfect gaan in het herfst seizoen.
We beginnen in dit recept door de barbecue klaar te maken met een plancha en een gedeelte normaal rooster als je dat hebt. De plancha om de burger straks op te grillen en het normale rooster om de gietijzeren skillet op te zetten. We steken de barbecue vervolgens aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius.
Dan zetten we de gietijzeren skillet op het rooster en doen we hier de roomboter in. We bakken vervolgens de in ringen gesneden rode ui, en doen als deze glazig zijn de kastanje champignons er ook bij. Bak dit even mee en voeg als laatste de balsamico azijn en peper en zout toe om het af te maken. Roer goed door elkaar en bak nog 1-2 minuten en haal de gietijzeren skillet er vervolgens af.
Dan is het tijd om de burgers te grillen op de plancha. Grill eerst de ene kant en smash de burger zodat deze een wat groter oppervlakte heeft met een burger spatel of burger smasher. Zodra je de burgers omdraait leg je op de bovenkant de dunne plakjes brie en doe je de deksel dicht. Dit kan nu mooi smelten.
Dan is het vervolgens tijd om de burgers te bouwen waarbij we beginnen met een laagje vijgen chutney op de onderkant. Dan de burger met brie en als laatste het mengsel van rode ui en kastanje champignons. En nu is het smullen geblazen! Eetsmakelijk!