Ga terug
+ servings

Cajun St Louis style ribs met honing glaze

Overheelijke low & slow gegaarde St. Louis style ribs met een honing appelcider glaze. Echt om je vingers bij af te likken!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord spareribs st louis style, st louis ribs, st louis style ribs recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur
Servings 2 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 35 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de Cajun BBQ rub

  • 2 theelepels rietsuiker
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel basilicum
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Voor de mop saus

Voor de laksaus

  • 150 ml honing
  • 50 ml appelciderazijn

Instructies

  • We maken allereerst de BBQ rub klaar door alle ingrediënten uit de lijst samen te voegen. Als je vrij grove oregano, basilicum en tijm hebt is het handig deze eerst even fijn te vijzelen voordat je het samen voegt.
    cajun bbq rub maken
  • Nu is het tijd om de ribs uit de verpakking te halen en rondom goed droog te deppen met keukenpapier. Zodra je dit hebt gedaan verwijder je het vlies/membraan van de achterkant van de ribben door de achterkant van een vork eronder te wippen en zo met een keukenpapiertje het hele membraan er af te trekken.
    St louis style ribs droogdeppen en membraan verwijderen
  • Vervolgens is het tijd om de ribben in te rubben met de gemaakte BBQ rub. Voordat je dit doet smeer je ze eerst in met een laagje worchestershire saus en breng vervolgens de volledige hoeveelheid rub aan op de rib. Zorg ervoor dat alle kanten mooi bedekt zijn.
    We stellen nu de barbecue in op een temperatuur van 110 graden en leggen de ribben er indirect op. Ik heb voor de pelletsmoker gebruik gemaakt van kersen pellets dus daar komt in dit geval de rooksmaak vandaan. Heb je een kamado of ketel barbecue? Dan is het nu tijd om de 2 chunks kersenrookhout op de houtskool te gooien. Sluit nu de deksel en laat voor een periode van 2 uur roken zonder de barbecue al te veel te openen. Liefst helemaal niet, want if your looking, you aint cooking.
    ribs op de smoker na rubben
  • Je maakt in de tussentijd de spray/mop saus klaar door appelcider azijn en water samen te voegen volgens de verhouding in het recept. Het mooiste is als je hier een spray bottle of plantenspuit voor hebt. Dan kan je dit er mooi dunnetjes op sprayen. Heb je dit niet? Kwast het er dan op als een mop saus maar doe dit niet te enthousiast, je vlees koelt namelijk terug bij elke keer dat je dit doet, dus je hebt dan de kans dat de bereiding nog wat langer duurt.
    Je herhaalt dit proces 2 keer, dus na de eerste 2 uur roken en vervolgens 45 minuten later nog een keer.
    Deze fase duurt daarmee 1.5 uur en brengt de totale bereidingstijd na deze fase op 3.5 uur. We houden de temperatuur gedurende deze hele tijd op 110 graden.
    spray de ribben in met de spray mix
  • Na de 3.5 uur op de barbecue sprayen/moppen we de ribs nog 1 keer in en pakken we deze in een dubbele laag aluminiumfolie in. De ribben gaan nu nog 1 uur terug op de barbecue.
    st louis ribs inpakken in aluminium folie
  • Na 4.5 uur totale tijd op de barbecue en 1 uur ingepakt te zijn geweest haal je de ribben uit het aluminiumfolie. Vervolgens meng je de honing met de appelcider azijn en zorg je dat het goed in elkaar is opgenomen en lak je de spareribs in met de glaze. Snijd ze vervolgens mooi aan als enkele ribben en serveer direct!
    Eet smakelijk!
    st louis style ribs recept

Voedingswaarden

Calories: 600kcal