Comfort food op zijn best met deze libanese Arayes ofwel gevulde pita's met gekruid gehakt en een mooie yoghurt knoflooksaus. Deze moet je eens proberen!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Libanees, Midden-Oosten
Trefwoord arayes recept, gevulde pitabroodjes, pita gehakt, pita met gehakt
We beginnen in dit recept door de barbecue aan te steken en in te richten zodat we zowel direct als indirect kunnen barbecueën. We richten hem op een temperatuur van 200 graden Celsius.
Snipper vervolgens de ui en hak de peterselie fijn. Doe de helft van de gehakte peterselie in een bakje met de gesnipperde ui en pers hier een teen knoflook bij. Voeg nu het gehakt, de kaas en de baharat kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar.Pers dan nog een teen knoflook in een ander bakje om de saus te maken, voeg hier de andere helft van de gehakte peterselie, yoghurt, tahina en sap van een halve citroen aan toe en roer goed door elkaar. Zet de saus vervolgens in de koeling.
Snijd nu de pita's door de helft en vul deze met het gehaktmengsel. Het kan helpen om de pita's even nat te maken en kort 15-20 seconden in de magnetron te doen, dan zijn ze iets soepeler en kan je ze makkelijker vullen. Vul ze tot de rand en maak ze dan vlak.
We grillen de gevulde pita's eerst op het directe gedeelte boven de kolen op 200 graden Celsius totdat de gehakt kant mooi bruin is.
Als het gehakt mooi gegrild is verplaats je de Arayes naar het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar je ze vervolgens door totdat de gehele buitenkant van de broodjes mooi krokant is.
Hierna kan je de arayes direct serveren met de saus die je even uit de koelkast moet pakken. Eetsmakelijk, maar dat gaat vast goed komen!