Dit is er weer een hoor! Een kanon van een barbecue snack die alle smaken wel heeft. Zoet, zout, pittig en een zuurtje. Dit klopt echt gewoon! Probeer ze zelf maar.
We beginnen in dit recept door de varkenshaas uit de verpakking te halen, goed droog te deppen in in lange stroken te snijden van ongeveer 1cm dik. Ik haalde 5-6 stroken uit een hele varkenshaas dus ongeveer die dikte. Je snijd ze over de volledige lengte dat je lange stukken krijgt.
Hierna snijden we de jalapeño fijn, de uitgebakken ontbijtspek fijn, en 1 schijf ananas fijn en mengen we dit met de cheddar kaas goed door elkaar. Meng vervolgens de BBQ saus met wat sap uit het blikje ananas tot de gewenste dikte. Het mag wat aan de dunne kant zijn want het functioneert ook als een lak saus straks op de BBQ.
We doen nu de volledige vulling over de gesneden stroken varkenshaas die je naast elkaar laat liggen. We rollen nu de pinwheels 1 voor 1 op en zorgen ervoor dat we ze aan het einde na het rollen met een saté prikkertje doorsteken. Gewoon er volledig doorheen. 1 prikker is overigens genoeg.
We garen vervolgens de pinwheels indirect op de barbecue met een temperatuur van 150 graden Celsius in de koepel tot een kerntemperatuur van 50 graden. Zodra deze temperatuur is bereikt lak je de pinwheels rondom in met de BBQ saus en sluit je de deksel. Je gaart ze nu door naar 60 graden kerntemperatuur en haal ze er dan vanaf. Ze garen dan nog door richting de 63 wat perfect rosé is en optimaal is voor de malsheid van varkenshaas.
Serveer de varkenshaas pinwheels met de overgebleven ananas BBQ saus, wat schijfjes ananas en genieten maar!