Ga terug
+ servings

Zelfgemaakte Tzatziki

Overheerlijke zelfgemaakte tzatziki in een handomdraai op tafel. Erg lekker bij gyros of gewoon zo als dip bij brood. Lekker veelzijdig!
Gang Sauzen
Keuken Grieks
Trefwoord hoe maak je tzatziki, tzatziki maken, tzatziki recept, zelf tzatziki maken
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 200kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 bakje om in te mengen
  • 1 theedoek
  • 1 fijne rasp
  • 1 knoflookpers
  • 1 dunschiler

Ingrediënten

Instructies

  • Pers de knoflook, de halve citroen, en doe de gedroogde kruiden samen met de Griekse yoghurt in een bakje om te mengen. Rasp vervolgens de halve komkommer en doe dit geraspte in het midden van een schone theedoek. Knijp vervolgens zoveel mogelijk al het vocht uit de komkommer totdat je enkel wat komkommer pulp overhoud. Voeg dit vervolgens ook toe aan de andere ingrediënten.
    tzatziki maken
  • Meng vervolgens alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. Dek vervolgens af en zet in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
    Et voilá, zelfgemaakte tzatziki in een handomdraai! Geniet ervan.
    zelfgemaakte tzatziki

Voedingswaarden

Calories: 200kcal