Melk verwarmenJe begint door de 0.5 liter melk op te warmen in de steelpan.
Pindakaas toevoegenVoeg de pindakaas toe en roer deze door de melk heen.
Ketchup, ketjap en smokey sriracha toevoegenNadat je de pindakaas hebt doorgeroerd voeg je de ketchup, ketjap en smokey sriracha toe. Dit mag in willekeurige volgorde. Je roert vervolgens de saus door totdat deze licht suddert. Je zal zien dat naar verloop van tijd (ca. 10 minuten) de saus wat steeds dikker wordt en dat de pindakaas een emulsie begint te vormen met de melk en andere ingrediënten. Het mooie van het zelf maken van je saus is dat je dus hier ook kunt bepalen hoe dik je de saus wil hebben. Vind je hem nog niet dik genoeg? Laat hem dan simpelweg wat langer op het vuur staan. Vergeet niet te roeren want het is natuurlijk zonde als je saus aankoekt en verbrand.
Opdienen van je pindasausAls de saus de gewenste dikte heeft bereikt kan je het opdienen. In ons geval doen wij dit in combinatie met ons kipspiesen recept, wat gefrituurde uitjes en cassave kroepoek! Zo zie je maar weer, lekker hoeft echt niet moeilijk te zijn!