Ga terug
+ servings
opdienen met pindasaus
Print Pin
4.67 van 3 stemmen

Zelfgemaakte pindasaus recept

Dit zelfgemaakte pindasaus recept is licht pittig en om je vingers bij af te likken. Gaat er goed in combinatie met ons kipspiesen recept!
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord pindasaus recept, pindasaus zelfgemaakt, recept pindasaus, zelfgemaakte pindasaus, zelfgemaakte pindasaus recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Servings 5 personen
Calorieën 100kcal
Kosten 5

Ingrediënten

  • 0.5 liter halfvolle melk
  • 4 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels sambal oelek

Instructies

  • Melk verwarmen
    Je begint door de 0.5 liter melk op te warmen in de steelpan. 
    melk aan de kook brengen
  • Pindakaas toevoegen
    Voeg de pindakaas toe en roer deze door de melk heen. 
    zelgemaakte pindasaus pindakaas toevoegen
  • Ketchup, ketjap en smokey sriracha toevoegen
    Nadat je de pindakaas hebt doorgeroerd voeg je de ketchup, ketjap en smokey sriracha toe. Dit mag in willekeurige volgorde. Je roert vervolgens de saus door totdat deze licht suddert. Je zal zien dat naar verloop van tijd (ca. 10 minuten) de saus wat steeds dikker wordt en dat de pindakaas een emulsie begint te vormen met de melk en andere ingrediënten. Het mooie van het zelf maken van je saus is dat je dus hier ook kunt bepalen hoe dik je de saus wil hebben. Vind je hem nog niet dik genoeg? Laat hem dan simpelweg wat langer op het vuur staan. Vergeet niet te roeren want het is natuurlijk zonde als je saus aankoekt en verbrand. 
    zelgemaakte pindasaus ketchup
  • Opdienen van je pindasaus
    Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt kan je het opdienen. In ons geval doen wij dit in combinatie met ons kipspiesen recept, wat gefrituurde uitjes en cassave kroepoek! Zo zie je maar weer, lekker hoeft echt niet moeilijk te zijn! 
    Kipspiesen BBQ recept

Voedingswaarden

Calories: 100kcal