Ga terug
+ servings

Zelfgemaakte kaassaus

Maak zelf dit heerlijke recept voor kaassaus en varieer lekker als je wilt!
Gang Sauzen
Keuken BBQ, Nederlands
Trefwoord kaas saus, kaassaus maken, kaassaus recept, zelf kaassaus maken
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 250kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram bloem
  • 175 ml halfvolle melk
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze(ik gebruikte cheddar)
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • een snuf cayenne peper
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en voeg als deze helemaal is gesmolten de bloem toe. Gaar dit vervolgens een minuut of 3 totdat deze wat bruin van kleur is en blijf goed roeren. Het mag niet koken.
    boter smelten voor kaassaus
  • Giet vervolgens de melk er in delen bij en blijf goed roeren. Breng het geheel vervolgens al roerend richting het kookpunt en voeg daarna de kaas en kruiden toe. Haal nu de saus van het vuur en roer goed door zodat het een smeuïg geheel wordt. Je saus is nu klaar.
    kaassaus maken
  • Serveer de saus direct bij een variatie van gerechten, eetsmakelijk!
    kaassaus maken

Voedingswaarden

Calories: 250kcal