Ga terug
+ servings

zelfgemaakte guacamole

Zie hier een heerlijk recept voor zelfgemaakte guacamole! Heerlijk in combinatie met het loaded nacho recept wat we eerder hebben gepubliceerd.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Mexicaans
Trefwoord guacamole, guacamole recept, guacamole zelfgemaakt, recept guacamole, recept zelfgemaakte guacamole, verse guacamole recept, versgemaakte guacamole, zelfgemaakt guacamole, zelfgemaakte guacamole recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 100kcal
Kosten 6

Ingrediënten

  • 2 stuks rijpe avocado's
  • 1 halve rode ui
  • 1 stuks tomaat
  • 1 halve limoen voor het sap
  • 1 halve theelepel zout & peper naar smaak

Instructies

  • Avocado's prakken
    Als eerste snij je de 2 avocado's doormidden, verwijder je de pit en doe je het vruchtvlees in een kom. Deze prak je vervolgens fijn zodat het er uit komt te zien op onderstaande foto. 
    zelfgemaakte guacamole
  • Tomaat, ui, limoen, peper en zout toevoegen
    Vervolgens snipper je de halve rode ui fijn en snijdt je de tomaat in blokjes. Verwijder bij de tomaat wel het vruchtvlees omdat je anders een te natte substantie krijgt. Dit willen we natuurlijk niet. Knijp vervolgens de halve limoen erover uit en roer alles door elkaar. 
    zelfgemaakte guacamole
  • Op smaak brengen met peper en zout
    Als je het geheel hebt doorgeroerd is het tijd om het te proeven. Dit is het moment dat ik wat peper en zout toe voeg voor smaak. Dit is uiteindelijk persoonlijk en je kan zelf kiezen hoeveel je toevoegt. Je kan de guacamole tevens goed bewaren in de koelkast op het moment dat je de pit van de avocado in het kommetje bewaard. Zorg wel even dat je het geheel afdekt met vers houd of aluminium folie. 
    eigengemaakte guac

Voedingswaarden

Calories: 100kcal