Avocado's prakkenAls eerste snij je de 2 avocado's doormidden, verwijder je de pit en doe je het vruchtvlees in een kom. Deze prak je vervolgens fijn zodat het er uit komt te zien op onderstaande foto.
Tomaat, ui, limoen, peper en zout toevoegenVervolgens snipper je de halve rode ui fijn en snijdt je de tomaat in blokjes. Verwijder bij de tomaat wel het vruchtvlees omdat je anders een te natte substantie krijgt. Dit willen we natuurlijk niet. Knijp vervolgens de halve limoen erover uit en roer alles door elkaar.
Op smaak brengen met peper en zoutAls je het geheel hebt doorgeroerd is het tijd om het te proeven. Dit is het moment dat ik wat peper en zout toe voeg voor smaak. Dit is uiteindelijk persoonlijk en je kan zelf kiezen hoeveel je toevoegt. Je kan de guacamole tevens goed bewaren in de koelkast op het moment dat je de pit van de avocado in het kommetje bewaard. Zorg wel even dat je het geheel afdekt met vers houd of aluminium folie.