In dit recept maken we warm gerookte zeebaars met een heerlijke kruidenolie van de BBQ. Heerlijke zachte zeebaars met een prachtige smaak. Eentje om uit te proberen!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Nederlands
Trefwoord warm gerookte zeebaars, zeebaars bbq, zeebaars van de bbq
Spoel de zeebaars allereerst goed af. Zowel de binnenkant als buitenkant. Dep deze vervolgens goed droog met keukenpapier. Snijd hierna de citroen in dunne schijfjes en vul de buik van de zeebaars met de schijfjes citroen. Voeg daarnaast een takje rozemarijn toe. Bind vervolgens met slagerstouw de buik van de zeebaars dicht zodat de citroen en rozemarijn er tijdens de bereiding niet uit kunnen vallen.
Maak nu de kruidenolie klaar. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een keteltemperatuur van 100 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt voeg je de beuken houten chunks toe en leg je de zeebaars op de BBQ. Je smeert nu beide kanten van de zeebaars goed in met de kruiden olie en sluit vervolgens de deksel van de BBQ. We garen de vis vervolgens door tot een kerntemperatuur van 65 graden Celsius. Check de kerntemperatuur met je kernthermometer. Dit duurt ongeveer 1 uur tot anderhalf uur.
Als de zeebaars de 65 graden kerntemperatuur heeft bereikt zal je zien dat deze een mooie goud gele gloed heeft gekregen. Krijg je al trek?
Je kan de zeebaars vervolgens van de BBQ af halen om deze te serveren. Heerlijke zachte zeebaars met een fantastische smaak! Eetsmakelijk!