Ga terug
+ servings

Tonijn Tataki van de BBQ

Overheelijke boterzachte tonijn klaargemaakt op de BBQ op Japanse wijze. Probeer het zelf maar eens uit! Hier ga je geen spijt van krijgen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Trefwoord bbq tonijn, Tonijn bbq, Tonijn Tataki
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 300kcal
Kosten 20 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de tonijnsteaks uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Pak vervolgens een breed bord en doe daar de sojasaus, wok olie, knoflookpoeder en gehakte gember in en meng deze goed door elkaar. Hierna leg je de tonijnsteaks in de marinade op het bord neer en draai je ze na 10 minuten om zodat de andere kant ook kan marineren in het mengsel.
    tonijn bbq
  • Nadat beide kanten 10 minuten hebben gemarineerd in het mengsel is het tijd om de tonijnsteaks door de sesamzaadjes te halen. Strooi de sesamzaadjes op een bord en bedek beide lange kanten van de tonijnsteaks met sesamzaadjes.
    tonijn bbq
  • Nu is het tijd om de BBQ aan te steken en deze klaar te maken voor directe bereiding boven de kolen. Stook de BBQ goed warm naar 250 graden Celsius. Zodra deze temperatuur bereikt is kunnen de steaks op het rooster. De steaks hoeven in principe niet langer dan 2 minuten per kant om een mooie roze binnenkant te behouden. Je krijgt dan echt het Japanse tataki idee. Mocht je nou niet zo van rauwe vis houden dan kan je er natuurlijk voor kiezen om ze helemaal door te garen. Kijk dan gewoon goed naar de kleur. Krijgt de vis over de gehele dikte een mooie wat wittere kleur, dan is deze gaar.
    tonijn bbq
  • Haal vervolgens je tonijnsteaks van de BBQ en snijd deze in mooi dunne plakjes.
    Nu is het tijd om te genieten, dat gaat vast lukken! In een handomdraai dus heerlijke tonijn tataki zelf gemaakt van de BBQ.
    Eetsmakelijk!
    tonijn bbq

Voedingswaarden

Calories: 300kcal