Ga terug
+ servings

Tiger Burger

Een heerlijke simpele hamburger bereid op de BBQ!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord dikke hamburger, hamburger van de BBQ, tiger burger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 750kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 4 stuks tijger bollen (nog af te bakken)
  • 1 pakje bacon plakjes
  • 1 pakje Ierse cheddar (plakken)
  • 1 zakje ijsberg sla
  • 4 eetlepels BBQ rub
  • 8 eetlepels Andalouse saus

Instructies

  • Bak de tijger bollen af volgens de instructie op de verpakking. Vorm de Hamburgers met de Hamburgerpers genoemd in de inleiding of doe dit met je handen. Na het vormen strooi je beide kanten van de hamburger in met de BBQ rub en zet je deze aan de kant.
  • Vervolgens steek je de BBQ aan en ga je voor directe verhitting met een koepeltemperatuur van 250 graden Celsius. Grill vervolgens de plakjes bacon en burgers op het rooster. Op het moment dat de burgers bijna klaar zijn voeg je het plakje kaas toe en sluit je de deksel van de BBQ. Op deze manier kan de cheddar kaas mooi smelten over het vlees.
  • Bouw vervolgens als je alle onderdelen hebt de burger op en begin met de saus op beide kanten van de broodjes. Voeg vervolgens bacon toe, de hamburger met kaas en als laatste wat ijsberg sla om het af te toppen. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Calories: 750kcal