Ga terug
+ servings

T-bone steak recept voor de BBQ

In dit recept gaan we je laten zien hoe je een t-bone steak perfect gaart op de BBQ. Ben je benieuwd? Probeer het dan snel uit!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq t bone steak, t bone steak bbq, t bone steak van de bbq, t-bone bbq
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Servings 1 persoon
Calorieën 600kcal
Kosten 10-15 euro

Ingrediënten

Instructies

  • Ontdooi en pas rub of peper en zout toe. 
    Op het moment dat we de t bone willen bereiden halen we deze eerst een dag van tevoren uit de diepvries en ontdooien we deze in de koelkast. We doen dit in de koelkast omdat dit hygiënisch gewoon verantwoorder is als op het aanrecht. En omdat het simpelweg beter is voor je vlees. Zodra de t bone steak de volgende dag de temperatuur heeft bereikt van de koelkast is het tijd om deze uit de vacuüm verpakking te verwijderen. Je dept het vervolgens mooi droog aan beide kanten en dan is het tijd om de rub of het peper en zout toe te passen. Dit mag beiden best  flink omdat de t-bone een behoorlijk stuk vlees is en je wilt natuurlijk ook dat de smaak binnen in het vlees komt. Dit kruiden doe je een uur voordat je de t bone op de BBQ legt zodat de smaken nog wat tijd hebben om in het vlees te trekken.
    t bone steak bbq
  • Indirect garen 
    Vervolgens ga je de BBQ klaarmaken voor indirecte hitte en ga je voor een koepeltemperatuur van 120 graden. Hierna voegen we de kernthermometer toe aan het vlees en stellen we deze in op 52 graden. Dit is nog vrij aan de roze kant maar dat is ook de bedoeling aangezien we deze in een later stadium gaan af grillen. Bij 52 graden kerntemperatuur halen we de t bone van de BBQ en laten we deze rusten op de snijplank. We bouwen vervolgens de BBQ om voor directe hitte en steken hem flink op naar minimaal 250 graden. 
    t bone steak bbq
  • Af grillen
    Nadat je de BBQ hebt omgebouwd en hebt opgestookt tot 250 graden temperatuur is het tijd om beide kanten even kort af te grillen voor een mooie grillruit. Dit doe je niet langer dan een paar minuten op beide kanten. Let er op dat je in deze fase de ossenhaas(het kleinere gedeelte van de steak) van het vuur weg legt. Dit gedeelte van de t bone is namelijk een stuk minder vet dan de entrecote en is daarom gevoeliger om te ver door te garen en taai te worden. 
    porterhouse
  • Als je de gewenste grillruit of de gewenste kleur hebt bereikt is het tijd om de t-bone van de BBQ af te halen en deze voor een 10 minuten te laten rusten onder aluminium folie. Je zorgt er op deze manier voor dat het vlees mooi evenredig gaart en dat het vocht dat door de bereiding uit het vlees is getrokken mooi terug in het vlees kan trekken. Na de 10 minuten rusttijd snijd je de t bone steak mooi aan zoals onderstaand en is het tijd om te genieten!
    t bone steak bbq

Voedingswaarden

Calories: 600kcal