Dit sweet & spicy chicken wings recept is top voor als late night snack of als er visite over komt. Je kan ze natuurlijk ook allemaal zelf op eten haha!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord BBQ chicken wings, bbq kipvleugels, chicken wings, chicken wings bbq, kip van de bbq, kipvleugels bbq, kipvleugels van de bbq
Bedek de chicken wings met maiszetmeelDe eerste stap is het bedekken van de chicken wings met maiszetmeel/maïzena. Je zorgt er voor dat je de wings lichtjes bedekt en dat er niet een hele dikke laag achterblijft op de wings. Het maiszetmeel zorgt ervoor dat het vel uitdroogt en straks verder in de bereiding knapperiger wordt. Na dit maiszetmeel toe te passen bewaar je de chicken wings onafgedekt in koelkast voor het liefst toch wel minimaal 4 uur. Een nacht in de koelkast is het beste.
Rub toevoegen en inmasseren Nadat de wings minimaal 4 uur met de maiszetmeel in de koelkast hebben gestaan is het tijd om de rub naar keuze toe te passen en licht in te masseren. Je laat dit vervolgens nog minimaal 2 uur onafgedekt in de koelkast staan.
BBQ faseVervolgens is het tijd om de BBQ fase te beginnen. Je stookt de BBQ op voor indirecte hitte met een keteltemperatuur van 200 graden Celsius. Ik voeg op het moment dat de BBQ op temperatuur is wat kersen houten rookhout snippers toe voor extra rook smaak. Leg de chicken wings vervolgens zoals onderstaande foto op het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de deksel. De chicken wings hebben zo'n 45 minuten nodig voordat ze klaar zijn voor de volgende fase maar als je zeker wilt zijn gebruik dan een kernthermometer en stel deze in op 72 graden Celsius.
Kipvleugels aflakkenNa de 45 minuten indirect op de BBQ zijn de vleugels klaar om gelakt te worden met de laksaus die je hebt gemaakt. Smeer ze aan beiden kanten goed in en sluit de deksel voor ongeveer 10 minuten terwijl de ketel nog steeds 200 graden temperatuur heeft. Op deze manier geef je de glaze de kans om te karamelliseren en krijg je dat sticky effect waar je naar op zoek bent. Je wilt uiteindelijk de kip op 75 graden kerntemperatuur hebben voordat je ze van de BBQ afhaalt.
GenietenNa het karamelliseren is het tijd om de chicken wings van de BBQ te halen. Je hebt vervolgens als het goed is chicken wings die er ongeveer uit zien zoals onderstaande foto. Mocht je nou meer van pittig houden dan kan je natuurlijk altijd nog meer hot sauce toevoegen aan de glaze. Ik raad aan hem van te voren even te proeven en dan te bepalen of je er nog meer pittigheid aan toe wilt voegen. De pittigheid van de saus gaat wel wat verloren tijdens de bereiding dus houdt daar rekening mee.