Ga terug
+ servings

Surf en Turf recept van de BBQ

Overheerlijke biefstuk van de kogel in een gepofte knoflook jus met cajun style black tiger garnalen. Echt een top combinatie die wat mij betreft altijd wel kan!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord surf & turf, surf en turf, surf en turf bbq, surf en turf recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 650kcal
Kosten 25 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 tupperware bakje
  • 1 rol keukenpapier
  • 1 snijplank en scherp mes
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel
  • 1 bakje om kruiden mee te mengen

Ingrediënten

  • 4 hele biefstuk
  • 100 gram blue band margarine
  • 1 bol knoflook
  • 750 gram black tiger garnalen
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Een beetje vers gehakte peterselie

Voor de cajun kruidenmix(hier houd je wat van over)

Instructies

  • Allereerst ontdooien we de black tiger garnalen en deppen we deze goed droog. Vervolgens mengen we de olijfolie, persen we de knoflook en mengen we deze goed met 2 eetlepels van de cajun kruidenmix(houd een beetje van de kruidenmix over). Doe dit geheel vervolgens samen met de garnalen in een tupperware bakje en meng het goed door. Zet dit vervolgens in de koeling om te marineren en schep elk uur even om. Voor het beste resultaat 4 uur marineren maar minimaal 1 uur.
    Garnalen marineren
  • We stoken de barbecue nu op naar 150 graden Celsius en maken deze gedeeltelijk kaar voor indirecte hitte. We pakken nu een bol knoflook en snijden de kop hier van af zodat alle teentje bloot liggen zoals op de afbeelding. We gieten hier een beetje olijfolie overheen en strooien hier wat van de cajun kruiden overheen.
    knoflook inpakken voor het poffen
  • Zet de bol knoflook alvast overeind op de barbecue en sluit de deksel. De knoflook kan nu gedurende 30-40 minuten op de barbecue poffen totdat je deze in kan drukken, dit kan je voorzichtig voelen door het aluminiumfolie.
    Gepofte knoflook op de barbecue
  • Nu halen we de biefstuk uit de koeling en deppen we deze goed droog. We bestrooien dit nu rondom met een laagje zout en zetten dit aan de kant.
    biefstuk droog deppen
  • We zetten nu 2 skillets op het rooster, deze gaan direct boven de kolen. Dus niet indirect met plate setters en dergelijke. We smelten nu de blue band totdat deze helemaal is uit gebubbeld. Vervolgens gaan de biefstukken erin en blijven we deze over de bodem bewegen. Dit zorgt ervoor dat de biefstuk mooi bruin wordt. Doe dit 2 minuten per kant en pak de biefstukken vervolgens in met aluminiumfolie en laat dit 5 minuten rusten.
    biefstuk bakken loetje style
  • Nu dat de biefstuk ligt te rusten in de aluminiumfolie voegen we de knoflook uit de volledige bol toe aan de jus. Dit kun je er gemakkelijk in knijpen want de knoflook is dan mooi zacht. Roer dit geheel goed door zodat de jus die mooie knoflooksmaak kan opnemen en haal de pan van het vuur.
    gepofte knoflookjus maken
  • We bakken nu heel kort in de andere skillet de garnalen aan. Een aantal minuten aan beide kanten totdat ze volledig wit van kleur zijn en niet meer doorzichtig. Dit is een aanduiding dat de garnalen gaar zijn.
    gamba's bakken in de skillet
  • Haal vervolgens de biefstuk uit de aluminiumfolie en plaats deze mooi op een bord. Doe hier je garnalen overheen en giet vervolgens de gepofte knoflookjus hier overheen. Maak het geheel af met een beetje vers gehakte peterselie.
    Et voila! Genieten maar!
    surf en turf van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 650kcal