Heerlijke zachte stoofperen gemaakt in de Dutch oven op de barbecue. Waarom? Gewoon omdat het kan! En deze periode van het jaar de beste is om lekker te BBQ-en.
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Bijgerecht, dessert
Keuken Nederlands
Trefwoord stoofpeertjes, stoofpeertjes maken, stoofperen, stoofperen maken
Schil de stoofpeertjes van onder naar boven en laat het steeltje zitten. Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop blijven staan in de pan.
Leg de peren in de dutch oven en voeg de rode wijn, bruine bastard suiker, kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappelschil toe. Vul eventueel aan met water tot de peren net onderstaan.
Steek de barbecue aan en ga voor een temperatuur van 130-140 graden in de koepel. Breng vervolgens de stoofperen aan de kook met de deksel erop. Laat 2–3 uur zachtjes pruttelen tot de peren diep rood en boterzacht zijn. Draai ze tussendoor voorzichtig om zodat ze evenredig van kleur zijn.
Haal de peren uit de pan en kook het stoofvocht in tot een licht stroperige saus. Als je de tijd niet hebt om het helemaal in te koken kan je ook 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water mengen totdat deze is opgelost en dit door het vocht heen te roeren. Dat maakt het wat sneller dik. Giet het vocht bij het serveren over de peren.Serveer de stoofpeertjes vervolgens warm of koud. Perfect bij wild, stoofvlees, kaasplank, als nagerecht met vanille-ijs. Of je maakt er stoofpeertjes ijs van door de stoofpeertjes te mengen met vanille-ijs, ook erg lekker!