Ga terug
+ servings

Romesco saus

Overheerlijke zelfgemaakte romesco saus die perfect gaat bij een mooi stuk vlees of vis. Ook bij gegrilde groenten is dit een topper!
Gang Sauzen
Keuken Catalaans, Spaans
Trefwoord romesco saus, romesco saus recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 200kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ of grillpan
  • 1 blender of andere keukenmachine
  • 1 snijplank en scherp mes

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 tomaat
  • 50 gram amandelen ongeroosterd en ongezouten
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1/4e theelepel paprikapoeder gerookt
  • 1 snuf chilies gemalen
  • zout en peper na smaak

Instructies

  • Steek de kolen van de barbecue alvast aan. Temperatuur is hier even niet belangrijk. Het gaat erom dat we de paprika's roosteren, deze worden dan geblakerd wat niet heel erg is. Doe dit lichtelijk rondom, dit geeft de paprika en de saus zijn gegrilde, gerookte smaak. Hierna roosteren we de amandelen kort in de pan, dit mag gewoon op het fornuis binnen of in een skillet op de barbecue. Het ligt er maar net aan of je dit toch je beschikking hebt.
    paprika's grillen
  • Vervolgens snijden we alle andere ingrediënten voor de saus in grote stukken en voegen we dit samen met alle andere ingrediënten in de blender/keukenmachine. We maken hier vervolgens een gladde saus van. Nu is de saus klaar en mag je deze in de koeling zetten zodat deze mooi af kan koelen. Hij zal namelijk nog wat warm zijn van de gegrilde paprika.
    Eetsmakelijk!
    Romesco saus

Voedingswaarden

Calories: 200kcal