Dit recept is eigenlijk heel simpel. Je doet alle ingrediënten behalve de ossenhaaspuntjes bij elkaar in een bakje en roert dit goed door zodat alle bestandsdelen goed zijn gemengd. Vervolgens voeg je de ossenhaaspuntjes toe en roer je deze wederom goed door zodat de marinade op alle plekken komt. Zet het vervolgens afgedekt weg in de koelkast terwijl je de BBQ aansteekt. Het heeft nu dus een 20-30 minuten de tijd om te marineren voordat jij de BBQ op temperatuur hebt.
Steek de BBQ aan en ga voor directe verhitting. Ga voor een koepeltemperatuur van 175-200 graden Celsius. Als deze temperatuur bereikt is zet je de gietijzeren pan op de BBQ en sluit je vervolgens de deksel. Dit zorgt ervoor dat de Gietijzeren pan goed kan verhitten voordat je de ossenhaaspuntjes toevoegt. Voeg vervolgens als de pan op temperatuur is de ossenhaaspuntjes met marinade toe en zorg dat je ze rondom kort bakt. 10 minuten is alles wat je nodig hebt om deze ossenhaas puntjes goed te bakken. Dan heb je ze mooi medium/rare. Wil je ze wat verder gaar hebben? Ga dan voor 15-20 minuten.
Serveer de ossenhaaspuntjes vervolgens bij bijvoorbeeld een stir fry of zo met een sate prikkertje bij de borrel! Geniet ervan!