Ga terug
+ servings

Oosterse Spareribs van de BBQ

Heerlijke malse spareribs van de BBQ met een oosters tintje. Echt even helemaal anders maar ooh zo lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Japans, ribs
Trefwoord oosterse spareribs, spareribs, varkens spareribs
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Servings 2 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de Ribs

Voor de glaze/aflaksaus

  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 theelepel sesamolie

Instructies

  • Haal de spareribs uit de verpakking en dep deze rondom goed droog. Verwijder vervolgens het vlies aan de achterkant van de spareribs door met een bot mes tussen de ribben en het vlies te wippen. Trek dit vlies er vervolgens in zijn geheel vanaf.
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (6)
  • Wrijf de spareribs vervolgens in met de worchestershire saus en strooi de BBQ rub eroverheen. Druk de rub vervolgens stevig aan. Leg de spareribs vervolgens even weg.
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (7)
  • Nu is het tijd om de BBQ aan te steken. Zorg dat je BBQ gereedmaakt voor indirecte bereiding waarbij je de spareribs geen direct contact laat maken met de hitte van de houtskool. Gebruik in je kamado de deflector plate of in een kegel BBQ leg je de spareribs zover mogelijk bij de kolen vandaan. Ga voor een temperatuur van 100 graden op je BBQ. Heeft de BBQ de temperatuur bereikt? Dan is het tijd om 1 chunk kersen rookhout op de kolen te gooien en de spareribs op het rooster te leggen. De deksel mag vervolgens gesloten worden voor een periode van 2 uur. Hou tijdens deze periode de BBQ op 100-110 graden Celsius.
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (2)
  • Na de eerste periode van 2 uur roken is het tijd om de spareribs in te pakken in het butchers paper. Vervolgens sluiten we de deksel voor nog 1 uur op dezelfde temperatuur.
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (10)
  • Pak de spareribs vervolgens uit het papier en leg ze terug op de BBQ. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de glaze/aflak saus en lak de spareribs aan beiden kanten in zodat je het gehele oppervlakte hebt voorzien van glaze. Sluit hierna nogmaals voor 30 minuten de deksel zodat de glaze mooi kan karamelliseren
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (5)
  • Na de laatste 30 minuten kunnen de spareribs van de BBQ af. Je kan ze vervolgens aansnijden of uit elkaar trekken. De spareribs zijn op deze manier heerlijk mals!
    Geniet ervan!
    oosterse-spareribs-van-de-bbq (3)

Voedingswaarden

Calories: 600kcal