Gehakt mengen De eerste stap is dus om het gehakt te mengen met de BBQ rub en het eitje. Zorg dat je het goed door elkaar heen mengt zoals op de foto.
Draaien en inpakken De 2e stap is om er gehaktballetjes van te draaien en deze daarna in te wikkelen met ontbijtspek zoals op onderstaande foto. Als je de balletjes 2 keer omrolt kan je het einde van de spek mooi tussen het begin van het spek vastmaken. Op deze manier heb je ook geen tandenstokertjes of prikkers nodig om het geheel bij elkaar te houden. Handig toch?
Roken en bakkenDe laatste fase is aangebroken. Bij voorkeur rook je bij dit moink balls recept eerst indirect op 100 graden voor ongeveer 1 uur met wat houtkrullen naar keuze. Wij hebben in dit recept een hand vol hickory snippers gebruikt. Mocht je de tijd niet hebben om te roken kunnen deze ook zonder roken op dezelfde temperatuur en indirect worden verhit op de BBQ. Onthoudt dan wel dat ze een groot gedeelte van de lekkere rooksmaak missen. Heb je de tijd, dan zeker roken! Gedurende het bakken smeer je de moink balls meermaals royaal in met de BBQ glaze zoals onderstaande foto. Bij elke keer dat je de balletjes draait breng je nog een laagje aan.
GenietenLaat de balletjes voor 5 minuten nadat je ze van de BBQ afhaalt rusten , als dat je lukt haha. Op deze manier kan al het vocht weer terug in het vlees trekken en gaat dit de malsheid ten goede.