Ga terug
+ servings
broodje pulled pork met mac & cheese
Print Pin
5 van 2 stemmen

Mac and cheese recept

Dit mac and cheese recept met stukjes bacon/spek is het ultieme comfortfood. Tikkeltje Amerikaans en heerlijk smeuïg
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Frans
Trefwoord bbq mac and cheese, beste mac and cheese recept, mac and cheese, mac and cheese bbq, mac and cheese kopen, mac and cheese kruiden, mac and cheese maken, mac and cheese recept, mac n cheese
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Servings 5 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 10

Ingrediënten

  • 500 gram macaroni
  • 0,5 liter volle melk
  • 200 gram geraspte gruyère kaas
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • 300 gram gerookte spekreepjes/blokjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper

Instructies

  • Smelten boter, bloem en warme melk toevoegen.
    Je begint met het smelten van de boter in 1 pannetje en in een ander pannetje warm je de melk op. Zodra de boter volledig is gesmolten voeg je de bloem toe. Dit roer je constant totdat het een gladde emulsie wordt. Zodra de melk opgewarmd is voeg je dit beetje bij beetje al roerend toe aan het boter/bloem mengsel. Gedurende het roeren breng je in een grote pan je macaroni aan de kook. Kook deze macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking maar schrap ongeveer 2 minuten van de totale bereidingstijd. Dit doe je omdat je de macaroni later nog door gaat roeren met het kaasmengsel en het dan nog verder kookt. 
    Mac and Cheese recept roomboter smelten
  • Kaas en kruiden toevoegen, spekjes bakken.
    Op het moment dat de melk/boter/bloem combinatie wat is ingekookt en wat dikker oogt is het moment daar gekomen om de beide soorten kaas en kruiden toe te voegen. Doe dit al roerend en hou dit voldoende in beweging. We willen natuurlijk niet dat de kaas aan de bodem van de pan blijft plakken. Daarnaast bak je de spekjes uit in een apart pannetje. Wij houden er altijd wel van dat je een bite hebt in het uiteindelijke gerecht dus dit mag best een beetje krokant gebakken worden. Voeg deze spekjes na het bakken ook toe aan de kaas saus. 
    spekjes uitbakken
  • Samenvoegen.
    Nadat de spekjes zijn toegevoegd aan de saus en de macaroni gekookt is voeg je het geheel bij elkaar en krijg je als het goed is een emulsie zoals op de foto hiernaast.
    Mac & cheese klaar
  • Stap 4, Serveren maar! 
    Nadat het geheel goed is doorgeroerd kan je het serveren. Mac and Cheese is wel zo’n gerecht dat eigenlijk nog veel beter tot zijn recht komt als het een nacht in de koelkast heeft gestaan. Het wordt dan net even wat smeuïger. We hopen dat bovenstaand gerecht je net zo lekker lijkt als dat wij het vinden! 
    Serveer het bijvoorbeeld met een broodje pulled pork wat echt een wereldse combinatie is!
    broodje pulled pork met mac & cheese

Voedingswaarden

Calories: 600kcal