Ga terug
+ servings

Longhaas van de BBQ

Een vergeten stuk vlees van het rund dat op deze bereidingswijze echt wel heel lekker is! Probeer het zelf maar eens.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq longhaas, longhaas, longhaas bbq, longhaas van de bbq
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Servings 4 personen
Calorieën 400kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de longhaas uit de verpakking en dep deze goed droog. Strooi vervolgens de 3 eetlepels pink devil BBQ rub over de longhaas en zorg dat deze rondom goed bedekt is met rub. Leg vervolgens de longhaas terug in de koelkast en laat de rub marineren voor minimaal 4 uur en maximaal 24 uur voor het beste resultaat.
    longhaas bbq
  • Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirecte bereiding. In het geval van een kamado voeg je de platesetter toe. In het geval van een normale kogel BBQ zorg je dat je een zone maakt waarbij het vlees niet boven de kolen hoeft te liggen maar ervan af. Je gaat voor een keteltemperatuur van 150 graden Celsius. Op het moment dat de temperatuur bereikt is voeg je de whisky houten chunk toe en leg je de longhaas op de BBQ. Sluit vervolgens de deksel. We laten de longhaas nu garen tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius.
    longhaas bbq
  • Als de kerntemperatuur van 50 graden Celsius is bereikt halen we de longhaas van de BBQ. Deze leggen we even onder een stukje aluminium folie zodat deze niet te ver afkoelt terwijl wij de BBQ nu ombouwen naar directe verhitting rechtstreeks boven de kolen. We plaatsen de longhaas vervolgens terug op de BBQ en grillen deze aan beide kanten af net zo lang totdat we een kerntemperatuur van 55 graden hebben bereikt. Dan is de longhaas mooi medium/rare en wat mij betreft de beste gaarheid om dit stuk vlees te eten. Ben je niet zo van medium/rare dan kan je hem nog even doorgaren naar 60 graden kerntemperatuur.
    longhaas bbq
  • Als de gewenste gaarheid is bereikt is het tijd om de longhaas van de BBQ af te halen en deze 10 minuten te laten rusten onder een stukje aluminiumfolie. Dek hem niet helemaal af maar leg de aluminium folie er losjes op zodat er nog wel ruimte is om te ademen.
    Vervolgens snijd je de zeen er met een scherp mes tussen uit. Je houdt nu 2 lange stroken vlees over welke je het beste schuin op de draad kan snijden in kleine stukjes. Zo heb je de meest malse ervaring van het vlees.
    Geniet ervan!
    longhaas bbq

Voedingswaarden

Calories: 400kcal