Tomaat en ui snijden.Als eerste stap begin je met het snijden van de tomaat in blokjes. Zorg ervoor dat je het vruchtvlees verwijderd en je dus eigenlijk het middelste gedeelte van de tomaten niet gebruikt. Dit doen we omdat het vruchtvlees veel vocht met zich meebrengt en dat betekend een natte kliederboel wat we natuurlijk niet willen. Je snippert vervolgens de halve rode ui ook fijn.
Vulling klaarmakenJe zorgt dat de BBQ klaar is gemaakt op 130 graden indirecte hitte. Vervolgens voeg je het gehakt toe aan de gietijzeren pan en laat je dit samen met de BBQ rub een aantal minuten sudderen. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en ui toe. Dit laat je in zijn geheel gedurende 30-40 minuten pruttelen. We doen dit voor 30-40 minuten omdat we het vocht dat vrijkomt uit de ingrediënten dienen te reduceren. Doe je dit niet, dan wordt het straks een natte kliederboel op de nachos en dat willen we natuurlijk niet.
Mais toevoegenAls het vocht gereduceerd is kan je de mais toevoegen en deze door roeren. Je vulling is nu klaar en je kan beginnen met het opbouwen van de loaded nachos.
De loaded nachos opbouwen Allereerst zorg je er voor dat de BBQ naar 180 graden indirecte hitte gaat. Daarna begin je met het opbouwen van de verschillende ingrediënten in een grote gietijzeren pan. Je begint je met een laag nachos. Daarover strooi je een laag van de gemaakte vulling en daarover weer kaas. Dit herhaal je 2 tot 3 keer afhankelijk van de grote van de pan. Als je daar klaar mee bent heb je een pan die er ongeveer zo uit ziet als onderstaande foto. Zet de pan op de BBQ en sluit de klep. Het duurt ongeveer 10-15 minuten op deze temperatuur voor de kaas om mooi te smelten.
Serveren en genietenNadat de kaas mooi gesmolten is kan je het gerecht serveren. Wij hebben dit gedaan met zelfgemaakte guacamole wat erg lekker was! We zullen het recept hiervan nog posten. Let wel op, de gietijzeren pannetjes houden lang warmte vast, kijk dus uit voor je vingers.