Ga terug
+ servings

Kiplollies van de BBQ

Deze heerlijke BBQ snack van kippenpoten is perfect voor de kleintjes aangezien bot veel sneller afkoelt als vlees kunnen ze deze makkelijk vastpakken.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq kip lollies, bbq kiplollies, kip lollies, kip lollies bbq, kiplollies, kiplollies bbq
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Servings 4 personen
Calorieën 450kcal
Kosten 10 euro

Ingrediënten

  • 1 KG kippenpoten
  • 2 pakjes dunne stroken ontbijtspek
  • 4 eetlepels BBQ rub naar keuze
  • 150 ml BBQ sauze/glaze

Instructies

  • Kippenpoten insnijden en spier/scharnier verwijderen. 
    Als eerst begin je met het insnijden van de kippenpoten. Dit doe je halverwege zoals op onderstaande foto. Op het moment dat je de kippenpoten rondom hebt ingesneden kan je het uiteinde van het scharnier los maken. Dit vergt wat kracht en kan wat glibberig zijn dus je kan hier het beste een stukje keukenrol voor gebruiken, dan heb je meer grip. Grote kans dat na verwijdering van het scharnier er nog wat spieren achterblijven welke met een klein mesje losgesneden kunnen worden. Uiteindelijk krijg je dus kippenpoten die er uit zien als onderstaand.
    kiplollies insijden
  • Kiplollies kruiden
    Nadat je de kiplollies hebt ingesneden is het tijd om ze rondom te kruiden met de BBQ Rub. Dit doe je royaal zoals op onderstaande foto en je zorgt dat je het gehele gedeelte waar vlees zit bedekt. 
    kiplollies kruiden
  • Inwikkelen in bacon/ontbijtspek
    Nadat je de kiplollies hebt gekruid wikkel je ze in met bacon of ontbijtspek. Zorg hierbij dat je het uiteinde van de spek onder het al gerolde spek vouwt zodat deze goed blijft zitten. Het kan namelijk zijn dat als je dit niet doet de spek losraakt tijdens te bereiding en dit is natuurlijk zonde voor het uiteindelijke resultaat. Na het inwikkelen rol je ze nog even rondom door de kruiden welke nog op je snijplank liggen of je strooit nog wat bij. Wees niet bang dat je te veel kruiden gebruikt want er gaat altijd wat smaak verloren bij de bereiding.  
    kiplollies inwikkelen
  • BBQ fase 
    Nadat je de kiplollies hebt gekruid is het tijd om ze te BBQ-en. De bereidingstijd van deze kiplollies is best lastig om te zeggen en omdat je kip absoluut niet medium rare wil eten kan je het beste een kernthermometer gebruiken. Zorg dat je de barbecue verwarmd tot een ketel temperatuur van 180-200 graden. De temperatuur die je uiteindelijk wil bereiken in je kip is minimaal 85 graden Celsius. Als deze temperatuur is bereikt weet je namelijk zeker dat je kip gaar is. 
    BBQ fase
  • Aflak fase
    Zodra de kerntemperatuur van de kip rond de 75 graden is en ze bijna gaar zijn is het tijd om de kiplollies in te smeren met de BBQ saus die je hebt gekozen te gebruiken, dit doe je rondom. Nadat je ze hebt ingesmeerd is het tijd om ze nog even rondom te laten garen boven het vuur totdat je de 85 graden temperatuur hebt bereikt. Je zal zien dat in deze laatste fase de BBQ saus ook een mooi karamelliserend effect heeft en het 1 mooi geheel maakt. Het oog wil tenslotte ook wat. 
    kiplollies
  • Genieten! 
    Nadat je de kerntemperatuur hebt behaald is het tijd om de kiplollies op te dienen en ze heerlijk op te eten. Dit is er eentje die er voor zorgt dat je in de toekomst geen normale kippenpoten meer kunt maken op de BBQ haha Geniet ervan! 
    genieten

Voedingswaarden

Calories: 450kcal