Deze overheerlijke pigs in blankets achtige bladerdeeg hapjes met een jalapeño cheddar worstje en een lekker kaas dipsaus zijn een geweldige snack om uit te delen op een feestje. Probeer ze zelf maar eens!
We beginnen door de worstjes uit de verpakking te halen en het bladerdeeg te ontdooien. Als het bladerdeeg wat zacht begint te worden snijden we dit in 2 en of 3en afhankelijk van hoe groot je de bladerdeeg hapjes wilt maken. Vervolgens snijd je ook de worstjes in 3 of 4en en rol je deze stukjes stuk voor stuk in het bladerdeeg. Als er een kleine opening zit aan de zijkanten is dit absoluut niet erg.Kluts vervolgens het eitje en lak de bladerdeeg hapjes aan de bovenkant af.
Vervolgens steken we de barbecue aan en brengen we deze naar een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius in een indirecte setup. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereikt gaan de hapjes er op een tray in. Als je dit niet hebt kun je ook iets anders gebruiken. In dit geval heb ik er ook een bakpapiertje tussen gelegd, dat zorgt ervoor dat het niet zo smeren wordt. We garen de bladerdeeg hapjes nu totdat ze mooi bruin zijn, dit duurt tussen de 25 en 40 minuten.
We hebben vervolgens nu mooi de tijd om de kaas dip te maken. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en voeg als deze helemaal is gesmolten de bloem toe. Gaar dit vervolgens een minuut of 3 totdat deze wat bruin van kleur is en blijf goed roeren. Giet vervolgens de melk er in delen bij en blijf goed roeren. Breng het geheel vervolgens al roerend aan de kook en voeg daarna de kaas en kruiden toe. Haal nu de saus van het vuur en roer goed door zodat het een smeuïg geheel wordt. Je saus is nu klaar.
Waarschijnlijk zodra je saus klaar is kunnen de bladerdeeg hapjes ook van je barbecue en kan je het geheel mooi samen serveren. Heb je de bladerdeeg hapjes nu zonder kaassaus gemaakt? Dan is het ook echt top om deze te serveren met chili saus of iets in die trend. Dat gaat ook mega goed samen. Eetsmakelijk!