We beginnen met het maken van de mojo picon. Hiervoor steken we de kolen van de barbecue alvast aan. Temperatuur is hier even niet belangrijk. Het gaat erom dat we de paprika's direct boven de kolen roosteren, deze wordt dan zwart geblakerd wat niet heel erg is. Doe dit lichtelijk rondom, dit geeft de paprika en de saus zijn gegrilde, gerookte smaak. Breng na het grillen van de paprika's de tempratuur van de barbecue naar 150 graden Celsius en ga voor een indirecte setting.Leg de paprika's na het grillen onder een stukje aluminiumfolie. Dit helpt de huid loslaten en maakt het makkelijk om de verbrande huid zo van de paprika's af te schrapen.
Nu is het tijd om de Iberico spareribs uit de verpakking te halen, rondom goed droog te deppen, te ontzien van de vliezen op de achterkant van de ribben en vervolgens rondom te bestrooien met peper en zout. We leggen nu de ribben op de barbecue die op 150 graden Celsius staat. Mocht je wat rookhout bij willen voegen? Doe dit dan nu en ga dan voor kersen hout, dit is mooi zacht en geeft geen overheersende rooksmaak af maar dit is absoluut niet nodig met iberico ribben.
We gaan ondertussen verder met de mojo saus door de huid van de paprika's te schrapen en ze te ontzien ze van de inhoud(pitjes etc.). Hierna doen de paprika's samen met alle andere ingrediënten voor de saus in de blender en blenden we dit tot een mooie gladde saus. Deze saus zetten we hierna in de koeling zodat deze af kan koelen.
De iberico spareribs laten we 2 uur indirect garen en die zien er dan ongeveer zo uit.
Laat ze vervolgens een paar minuten rusten en serveer de ribben met de mojo saus. Echt genieten dit! Eetsmakelijk!