Ga terug
+ servings
Iberico rib fingers
Print Pin
5 van 1 stem

Iberico rib fingers van de BBQ

Deze heerlijke BBQ snack staat erg snel op tafel! Spareribs zonder bot, perfect voor een feest of partij! Probeer ze nu zelf!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord iberico fingers, iberico rib fingers, rib fingers, rib fingers bbq
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 450kcal
Kosten 20 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de rib fingers uit de verpakking en dep deze goed droog. Smeer vervolgens 2 eetlepels olijfolie over de ribfingers en voeg de rub toe. Meng dit vervolgens goed door zodat alle rib fingers op alle plekken voorzien zijn van de BBQ rub.
    Iberico rib fingers
  • Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor indirecte bereiding. Ga vervolgens voor een koepel temperatuur van 140 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt voeg je het rookhout toe en leg je de rib fingers op het rooster. Hierna sluit je de deksel voor minimaal 1 uur en 15 minuten. Na de 1 uur en 15 minuten doe je de deksel open en voel je met de sate prikker of kernthermometer door in een van de rib fingers te prikken. Ga je er doorheen alsof je prikt in een pakje boter? Dan zijn de rib fingers klaar om geserveerd te worden. Is dit nog niet het geval? Sluit dan nog even de deksel voor een minuut of 10 en probeer het nogmaals.
    Iberico rib fingers
  • Serveer de rib fingers vervolgens op zichzelf of lekker op een broodje met wat BBQ saus. Eetsmakelijk!
    Iberico rib fingers

Voedingswaarden

Calories: 450kcal