Haal de rib fingers uit de verpakking en dep deze goed droog. Smeer vervolgens 2 eetlepels olijfolie over de ribfingers en voeg de rub toe. Meng dit vervolgens goed door zodat alle rib fingers op alle plekken voorzien zijn van de BBQ rub.
Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor indirecte bereiding. Ga vervolgens voor een koepel temperatuur van 140 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt voeg je het rookhout toe en leg je de rib fingers op het rooster. Hierna sluit je de deksel voor minimaal 1 uur en 15 minuten. Na de 1 uur en 15 minuten doe je de deksel open en voel je met de sate prikker of kernthermometer door in een van de rib fingers te prikken. Ga je er doorheen alsof je prikt in een pakje boter? Dan zijn de rib fingers klaar om geserveerd te worden. Is dit nog niet het geval? Sluit dan nog even de deksel voor een minuut of 10 en probeer het nogmaals.
Serveer de rib fingers vervolgens op zichzelf of lekker op een broodje met wat BBQ saus. Eetsmakelijk!