Dit heerlijke stuk vlees gesneden in bite size ruitjes. Een perfecte BBQ snack om uit te delen op een verjaardag of feestje. Of natuurlijk om lekker zelf op te eten!
Haal de iberico buik secreto uit de verpakking en dep deze goed droog. Leg deze vervolgens op een snijplank en voeg over het geheel aan beide kanten zout toe na smaak. Peper voegen we pas toe na de bereiding aangezien peper erg bitter kan worden als het direct in aanraking komt met vuur zoals in deze bereiding.
Maak vervolgens de BBQ klaar voor directe bereiding en ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt leg je het vlees op de BBQ en blijf je hier goed bij. Beweeg het vlees zoveel mogelijk uit de vlammen wanneer deze ontstaan. Grill ongeveer 3 minuten per kant. Meet na de 6 minuten grilltijd de kerntemperatuur met de kernthermometer. Als deze rond de 65 graden Celsius is kan je de iberico secreto van de BBQ af halen. Dan is het vlees mooi medium en dat kan prima bij een kwalitatief stuk varkensvlees als dit. Heb je zwangere vrouwen of oudere mensen op visite? Gaar het vlees dan door tot 70 graden Celsius.
Nadat je het vlees van de BBQ af hebt gehaald laat je het 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie zodat het vlees van binnen mooi nog even door kan garen. Voeg nu de vers gemalen peper toe. Snijd vervolgens eerst lange stroken waarna je er mooie ruitjes van snijd van ca 4cm. Nu kun je de iberico buik secreto ruitjes serveren.Geniet ervan!