Haal de aardappels uit de verpakking en was deze goed onder koud water schoon. Droog ze vervolgens af en leg ze op een snijplank. Het is nu zaak dat we de aardappels in gaan snijden na elke paar millimeter. Snijd ze ongeveer 3 kwart door zodat de aardappel wel in zijn geheel blijft en niet uit elkaar valt. Probeer de snedes steeds even ver van elkaar af te maken zodat het garen van de aardappel ook gelijk gaat op de BBQ straks.
Smelt de roomboter en meng de knoflook, oregano en BBQ rub erdoorheen. Smeer vervolgens de aardappels rondom in met het mengsel en plaats deze in de aluminium wegwerp bak.
Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een koepel temperatuur van 180 graden Celsius. We gaan in dit gerecht voor een indirecte bereiding dus maak hem zo klaar. Als de BBQ de temperatuur heeft bereikt mag de aluminium bak met de aardappels op de BBQ. De bereiding duurt ongeveer 90 minuten vanaf dit moment. Smeer na 45 minuten de aardappels nog eens in met het restant van het roomboter mengsel dat je had gemaakt en sluit weer de deksel.
Na 90 minuten kunnen de aardappels van de BBQ en kan je deze serveren. Geniet ervan!