Snijd eerst de kipdijfilet in blokjes en ontdoe deze van de grote stukken vet. Hierna pers je de knoflook en voeg je deze met alle andere ingrediënten voor de kipspiesjes toe aan een kom en roer je de kipdijfilet er goed door. Dit dek je vervolgens af met wat folie en zet je in de koelkast om te marineren. Doe dit minimaal 30 minuten en optimaal 4 uur. Dit komt de smaak echt ten goede.
Leg in de tijd dat de kip aan het marineren is de sateprikkers in een laagje water. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden om de BBQ tijdens de bereiding. Vervolgens rijg je de sateprikkers halfvol met kipdijfilet.
We gaan nu de knoflooksaus maken. Pers de knoflook en hak de platte peterselie goed fijn met een mes. Doe vervolgens de griekse yoghurt en mayonaise in een bakje en roer goed door elkaar. Voeg hieraan vervolgens de peterselie en knoflook toe en roer weer goed door. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
We gaan nu de BBQ klaar maken voor directe bereiding boven de kolen. Ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt mogen de kipspiesjes op het rooster. Draai deze continue zondat ze mooi rondom bruin worden. De spiesjes zijn na ongeveer 20 minuten gaar. Voor de zekerheid kan je de kerntempartuur nog even checken als je een thermometer hebt. 72 graden kerntemperatuur is voldoende.
Serveer de Griekse kipspiesjes vervolgens met de knoflooksaus! Geniet ervan!