Ga terug
+ servings

Gepofte knoflook van de BBQ

Gepofte knoflook wil je een keer maken als je dat nog nooit hebt gedaan. In plaats van de hele scherpe authentieke knoflook smaak veranderd dit in een zachte bijna zoete substantie. Echt heel lekker!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord gepofte knoflook, gepofte knoflook bbq
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 150kcal
Kosten 5 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met indirecte opstelling
  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 snijplank en scherp mes

Ingrediënten

Instructies

  • Allereerst snijden we de kop van de bol knoflook af zodat alle teentjes bloot zijn gesteld en dat daar geen volledig velletje meer omheen zit. Nu scheuren we een stuk aluminium folie af en leggen we de bol met de open kant naar boven erop neer. We voegen nu de 2 eetlepels olijfolie toe en een snuf van je favoriete kruiden. Sluit vervolgens de folie en zorg ervoor dat als je hem neerzet de bol op deze manier blijft staan.
    knoflook inpakken voor het poffen
  • Vervolgens steken we de barbecue aan op een temperatuur van 150 graden Celsius. Als je de gepofte knoflook maakt naast andere gerechten kan dit ook prima op een andere temperatuur mee, dat is geen probleem. Zorg er alleen wel voor dat de knoflook indirect op de barbecue staat, dus dat deze niet wordt blootgesteld aan directe hitte. Het duurt op 150 graden Celsius zo'n 30 minuten voordat de knoflook mooi dacht is. Je kan dit gemakkelijk voelen aan de buitenkant van de folie, is die nog niet zacht? Dan doe je het gewoon nog even wat langer.
    Gepofte knoflook op de barbecue
  • Maak vervolgens de aluminiumfolie open en laat het een beetje afkoelen. Je kan de knoflook nu met gemak uit de bol knijpen en gebruiken in boters, jus of gewoon zo op een toastje. Echt heel veelzijdig en erg lekker!
    Geniet er van!
    Gepofte knoflook klaargemaakt

Voedingswaarden

Calories: 150kcal