We beginnen in dit recept door de forel uit de verpakking te halen en goed droog te deppen. Vervolgens snijden we de courgette en tomaat in dunne plakjes en zouten we de tomaten plakjes zodat dat het vocht opneemt. Nu mengen we de olijfolie met een geperste teen knoflook, peper en zout door elkaar en zetten dit apart. We lakken hier straks de vis mee in.
Vul vervolgens de buik van de forel met de tomaten en courgette plakjes om en om en leg hier de takjes verse oregano en rozemarijn in. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitjes toe en knoop nu met het slagerstouw de forel dicht zodat de inhoud goed op zijn plek blijft zitten. Lak hierna de forel rondom in met het olijfolie mengsel zodat de smaken mooi kunnen worden opgenomen tijdens de bereiding.
We stellen de barbecue nu in op een koepeltemperatuur van 120 graden Celsius en voegen als deze temperatuur is bereikt 1 chunk rookhout toe aan de kolen of zoals in mijn geval met de juiste appel houtpellets in mijn pelletsmoker. Nu gaat de forel op de barbecue en garen we de forel door tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius in het dikste gedeelte van de vis. Als deze temperatuur is bereikt mag de forel er vanaf.
Haal de forel van de barbecue als de kerntemperatuur is bereikt en laat hem een zo'n 5 minuten rusten. Je kan er nu lekker van gaan eten!Eetsmakelijk!