Ga terug
+ servings

De ultieme Pico de Gallo

Lekkere zelfgemaakte pico de gallo. Deze Mexicaanse smaakmaker is een top topping voor op je broodje braadworst op of andere Mexicaans geinspireerde gerechten.
Gang Sauzen
Keuken Mexicaans
Trefwoord pico de gallo maken, pico de gallo recept, wat is pico de gallo
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 60kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 snijplank met scherp mes
  • 2 bakjes om in te mengen
  • 2 lepels
  • 1 knoflookpers

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 jalapeno
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje verse koriander
  • evt fijn zeezout

Instructies

  • Het is vrij simpel om dit recept klaar te maken, we beginnen als volgt: Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder het vruchtvlees compleet. Snipper de rode ui en snijd de jalapeño klein en doe dit erbij in een bakje(verwijder wel de zaadjes en zaadlijsten). Hak het handje koriander fijn en voeg dit toe. Knijp nu de teen knoflook erover met de knoflook pers, snijd de limoen door en knijp hier ook een helft van uit over de ingrediënten. Meng het geheel goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak met wat fijn zeezout.
    En klaar ben je! Geniet ervan.
    Pico de gallo recept

Voedingswaarden

Calories: 60kcal