Heerlijk broodje iberico chorizo braadworst met pico de gallo en pesto mayonaise. Een combi van 3 verschillende landen in 1 broodje, echt een die je wil proberen!
We beginnen in ons recept met het maken van de pico de gallo. Dit is vrij simpel. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder het vruchtvlees compleet. Snipper de rode ui en snijd de jalapeño klein en doe dit erbij in een bakje(verwijder wel de zaadjes en zaadlijsten). Hak het handje koriander fijn en voeg dit toe. Knijp nu de teen knoflook erover met de knoflook pers, snijd de limoen door en knijp hier ook een helft van uit over de ingrediënten. Meng het geheel goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak met wat fijn zeezout.
We maken nu de pesto mayonaise door de mayonaise met de pesto en een knijp limoensap samen te mengen. Roer goed door elkaar en zet weg in de koelkast.
We halen nu de iberico braadworsten uit de verpakking en deppen deze rondom goed droog. We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een indirecte setting met een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Voeg wat eventueel wat kersen rookhout toe en gaar de worsten nu gedurende zo'n 20 tot 30 minuten totdat er licht vocht uit de worsten begint te lopen. Dit is het teken dat ze gaar zijn.
Zodra de worstjes gaar zijn snijd je de broodjes door het midden open. Besmeer deze vervolgens aan de binnenkant met pesto mayonaise en leg de braadworst erin. Top het geheel vervolgens af met de pico de gallo.
En klaar ben je! Serveer de broodjes nu maar uit en geniet!