Ga terug
+ servings

Broodje iberico chorizo met pico de gallo

Heerlijk broodje iberico chorizo braadworst met pico de gallo en pesto mayonaise. Een combi van 3 verschillende landen in 1 broodje, echt een die je wil proberen!
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaans, Mexicaans, Spaans
Trefwoord iberico braadworst recept, iberico chorizo, iberico chorizo braadworst, iberico recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Servings 4 personen
Calorieën 450kcal
Kosten 20 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ
  • 1 BBQ tang
  • 1 snijplank met scherp mes
  • 2 bakjes om in te mengen
  • 2 lepels
  • 1 knoflookpers

Ingrediënten

Voor de pico de gallo

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje verse koriander
  • 1 jalapeno
  • 0.5 theelepel fijn zeezout

Voor de pesto mayonaise

  • 3 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 eetlepel limoensap

Instructies

  • We beginnen in ons recept met het maken van de pico de gallo. Dit is vrij simpel. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder het vruchtvlees compleet. Snipper de rode ui en snijd de jalapeño klein en doe dit erbij in een bakje(verwijder wel de zaadjes en zaadlijsten). Hak het handje koriander fijn en voeg dit toe. Knijp nu de teen knoflook erover met de knoflook pers, snijd de limoen door en knijp hier ook een helft van uit over de ingrediënten. Meng het geheel goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak met wat fijn zeezout.
    Pico de gallo recept
  • We maken nu de pesto mayonaise door de mayonaise met de pesto en een knijp limoensap samen te mengen. Roer goed door elkaar en zet weg in de koelkast.
    pesto mayonaise maken
  • We halen nu de iberico braadworsten uit de verpakking en deppen deze rondom goed droog. We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een indirecte setting met een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Voeg wat eventueel wat kersen rookhout toe en gaar de worsten nu gedurende zo'n 20 tot 30 minuten totdat er licht vocht uit de worsten begint te lopen. Dit is het teken dat ze gaar zijn.
    Iberico worsten op de barbecue
  • Zodra de worstjes gaar zijn snijd je de broodjes door het midden open. Besmeer deze vervolgens aan de binnenkant met pesto mayonaise en leg de braadworst erin. Top het geheel vervolgens af met de pico de gallo.
    Broodjes beleggen met pico de gallo, saus en worst
  • En klaar ben je! Serveer de broodjes nu maar uit en geniet!
    broodje iberico braadworst klaar

Voedingswaarden

Calories: 450kcal