Beer can chicken! Een echte klassieker, nu ook ala Turn Don't Burn op onze manier in een recept beschreven! Kijk gerust dus eens en laat het ons horen wat je er van vindt!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord beer can chicken, beer can chicken houder, beer can chicken kamado, bier blik kip, bierkip
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur15 minutenminuten
Servings 4personen
Calorieën 450kcal
Kosten 15 euro
Uitrusting
2 chunks kersenhouten rookhout
Ingrediënten
1 helescharrel kip
5eetlepelsvan je favoriete BBQ rub voor kip
300mlWijn-Bier-Ketjap-Water of verzin het zelf zo gek voor in de beer can chicken houder.
Instructies
Dep de kip droog en pas rub toeAllereerst is het belangrijk om de kip uit de verpakking te halen en rondom goed droog te deppen met keuken papier. Hierna gaan we de rub toepassen op de kip. We doen dit niet alleen aan de oppervlakte maar ook onder het vel. Je kan namelijk als je heel voorzichtig doet met je vingers het vel losmaken van de borst en poten. Op deze manier kan je ook het vlees onder het vel voorzien van smaak van de kruiden. Dit gaat uiteindelijk het gerecht echt ten goede. Als je dit hebt gedaan en de kip rondom gekruid is kan deze afgedekt met aluminium folie terug de koelkast in.
Indirect garen Nadat de kip gekruid terug de koelkast in gegaan is kunnen we de BBQ klaar gaan maken. We gaan voor een indirecte verhitting en voor een keteltemperatuur van 160 graden Celsius. Vul vervolgens de beer can chicken houder met vocht naar keuze en schuif de kip eroverheen zodat hij als het ware rechtop zit. Nu voegen we 2 kersen houten chunks toe. Als laatste stap stellen we de thermometer in op 78 graden temperatuur en steken we deze in het dikke gedeelte van de borst. Vervolgens sluiten we de BBQ en houden we de temperatuur op 160 graden totdat de interne temperatuur is bereikt.
Laten rusten en aanvallen! Als de interne temperatuur is bereikt is het tijd om de kip van de BBQ af te halen, is het geen plaatje! Het is nu zaak dat je de kip nog 10 minuten laat rusten ingepakt in aluminiumfolie zodat het vocht dat aan de oppervlakte van de kip ligt terug in het vlees kan trekken. En daarna kan je aanvallen!