Haal de gepekelde beenham uit de verpakking en dep deze rondom goed droog met keukenpapier. Als er losse stukjes vet aan zitten is dit het moment om deze er af te snijden. Zodra de beenham helemaal glad is smeer je hem nu in met de eetlepel mosterd. Zorg dat je geen stukjes mist, de mosterd dient namelijk als een binder voor de BBQ rub en we willen wel dat de BBQ rub aan het gehele vlees blijft plakken. Pas vervolgens de BBQ rub toe en druk dit lichtjes aan. Bij voorkeur pak je de beenham nu in met vershoudfolie en leg je deze terug in de koelkast voor een periode van minimaal 4 uur. Zo krijgt de rub de kans om de smaken in het vlees te laten trekken en krijg je het beste resultaat. Heb je de tijd niet? Dan kan je nu ook in een keer door naar de volgende stap.
Vervolgens is het tijd om de BBQ aan te steken en deze in te stellen op 150 graden Celsius met een indirecte bereiding. Op het moment dat de BBQ deze temperatuur heeft bereikt gooi je een handje kersen rooksnippers over de houtskool. Zorg ervoor dat je dit verspreid zodat je een constante stroom van rook creëert. Leg vervolgens de beenham op het rooster en steek de kernthermometer in de kern van het vlees. Stel deze in op 65 graden en sluit de deksel van de BBQ.
Maak in de tussentijd de laksaus klaar. Meng 2 eetlepels mosterd met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel appelsap. Meng het goed door elkaar.
Vervolgens na 40 minuten garen op de BBQ is het tijd om de beenham met de laksaus in te smeren. Doe dit volledig rondom en sluit de deksel weer. Mocht je nog wat over hebben na het insmeren doe dit dan een kwartier later nog eens.
Als de kerntemperatuur van 65 graden is bereikt is het tijd om de beenham van de BBQ te halen en deze 10 minuten te laten rusten onder een stukje aluminium folie voordat je deze aansnijd. Deze rusttijd is erg belangrijk omdat je het vocht in het vlees de kans geeft om zich te herverdelen door het vlees. Zo krijg je een sappig geheel. Snijd de beenham vervolgens in plakken van ongeveer 0.5cm.
Maak vervolgens de honing mosterd saus klaar door 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels mosterd en 1 eetlepel honing samen te voegen en goed door te roeren. Leg vervolgens de gesneden beenham op de broodjes en voeg de gemaakte saus als laatste toe. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de beenham naast je aardappels en groente te serveren. Het broodje is meer als tip. Eetsmakelijk!