Ga terug
+ servings

BBQ triple Bacon-cheese burger

Lichtelijk overkill maar wel vet lekker! Probeer hem nu of varieer eindeloos in dit BBQ burger recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord BBQ burger, BBQ burger maken, BBQ hamburger, Burger BBQ, Burger maken BBQ, Cheeseburger BBQ, hamburger bbq, hamburger bbq maken, hamburger met bacon en kaas bbq, Triple Cheeseburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 700kcal
Kosten 15 euro

Ingrediënten

Instructies

  • Gehaktmix maken. 
    Als eerste stap begin je met het maken van de gehakt mix. Je mixed hier het rundergehakt samen met de BBQ Rub/kruiden. Je mengt dit met elkaar door totdat je een geheel hebt zoals op onderstaande foto. 
    BBQ burger maken
  • Burgers vormen
    Nadat je het gehakt hebt gekneed is het tijd om burgers te maken. In ons geval gaan we voor een triple bacon-cheese burger en gaan we dus voor dunne burgers van ca 1,5cm dikte. Je kan hier natuurlijk altijd kiezen om deze wat dikker te maken en er bijvoorbeeld minder van op je broodje te doen. 
    BBQ burger maken
  • Bacon, burgers en ui bakken 
    Nadat je de burgers hebt gevormd is het tijd om deze samen met de bacon en ui te bakken op de BBQ. Je doet dit boven een direct vuur met een keteltemperatuur van ongeveer 180-200 graden. Bak deze componenten totdat ze volledig gaar zijn. 
    BBQ burger maken
  • BBQ fase 
    Op het moment dat je de burgers op beide kanten hebt gebakken is het tijd om deze te verplaatsen naar de plek in je BBQ waar je geen directe verhitting hebt, dus weg van de kolen. Dit is het moment dat je de kaas op de burger legt. Vervolgens leg je de broodjes met de binnenkanten naar beneden op het gedeelte boven de kolen om zo deze mooi knapperig te maken van binnen. Je doet vervolgens de BBQ dicht zodat de kaas kan smelten door de indirecte hitte van de BBQ. Let wel op, je broodjes kunnen erg hard gaan en zijn vaak snel klaar. 
    broodjes en kaas op de burger
  • Opbouw fase
    Op het moment dat je broodje mooi knapperig is van binnen en de kaas gesmolten is bouw je de hamburger op. Wij beginnen altijd eerst met een laag saus en bouwen dan vervolgens de burgers op met de bacon en gebakken ui als laatste. Je krijgt dan een hamburger zoals op onderstaande foto. Mocht je nou niet zo’n fan zijn van kaas of onderstaand een beetje overkill vinden kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de bovenste burger te voorzien van kaas. Wij zijn er in ieder geval niet vies van en vonden deze BBQ burger echt heerlijk! 
    Hamburger klaar

Voedingswaarden

Calories: 700kcal