Ga terug
+ servings

Bavette pinwheels met truffelmayonaise

Deze Italiaanse bavette pinwheels met truffelmayonaise zijn een echte traktatie. Maak ze nu zelf ook!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Italiaans
Trefwoord bavette pinwheels, bavette recept
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 350kcal
Kosten 45 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 800 gram bavette
  • 1 verpakking parmaham in dunne plakjes
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 3 eetlepels semi zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 zakje parmezaanse kaas poeder
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • 1 potje truffelmayonaise
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Het is eerst belangrijk om te kijken of je een stuk bavette hebt dat gevlinderd dient te worden. Dit doe je als de bavette zelf dikker is dan 2.5/3cm. Hoe je dit doet is als volgt, je klapt de bavette feitelijk open waarbij je hem insnijd met de draad van het vlees mee. Zoals je op de foto hieronder ook ziet lopen na het open snijden de draad van het vlees van boven naar beneden. Op deze manier, als je hem vervolgens met de draad mee oprolt om er pinwheels van te maken en deze op formaat snijd kort je hier de draad gigantisch in, wat het vlees gelijk al een stuk malser maakt. Erg belangrijk om dit dus goed te doen voor de smaakbeleving.
    Leg ondertussen de sateprikkers voor straks in een bakje met water, dit zorgt ervoor dat ze tijdens de bereiding niet verbranden.
    bavette vlinderen
  • Vervolgens gaan we de bavette vullen door hem eerst in te smeren met pesto, te beleggen met parma ham, te bestrooien met mozzarella, parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes en wat blaadjes basilicum. Rol hierna de bavette op met de draad mee zodat deze opgerold van links naar rechts loopt.
    bavette beleggen
  • Prik dan hierna de opgerolde bavette om de 2cm in met 2 sateprikkers die je kruislinks inprikt. Dit zorgt ervoor dat de pinwheels mooi heel blijven en je hierna met gemak om de 2.5-3cm afhankelijk van de gewenste dikte de pinwheels kan snijden. Leg de pinwheels na het snijden even in de koelkast om op te stijven.
    pinwheels snijden
  • We gaan nu de barbecue aansteken en gaan hier voor een half indirecte setting waarbij we zowel kunnen grillen boven de kolen als indirect kunnen garen. We grillen op het gietijzeren rooster voor mooie grillstrepen en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Zodra deze kerntemperatuur is bereikt gaan de bavette pinwheels op het rooster en grill je deze aan beide kanten totdat je de gewenste kleur hebt.
    bavette pinwheels grillen
  • Gaar vervolgens op de andere indirecte kant van het rooster de pinwheels verder tot een kerntemperatuur van 52 graden in de kern. Hebben ze deze temperatuur bereikt? Haal ze dan van de barbecue af om te rusten en doe dit minimaal 5 minuten onder een laagje aluminiumfolie. Maar let op, pak ze niet helemaal in met folie, leg het er gewoon lichtjes op zodat het de warmte wel behoud maar het vlees wel kan rusten.
    bavette pinwheels
  • Serveer de pinwheels vervolgens met wat vers gemalen peper en zout en een mooie dot truffelmayonaise.
    Echt genieten dit! Eetsmakelijk!
    bavette pinwheels BBQ

Voedingswaarden

Calories: 350kcal