Ga terug

Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus

Overheerlijke Kipspiesjes met een Griekst tintje en zelfgemaakte knoflooksaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord Griekse kipspiesjes, kipspiesjes van de bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 350kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ
  • 1 lading houtskool
  • 1 kom
  • 1 rol vershoudfolie
  • 1 snijplank met mes
  • 8-10 houten satestokjes

Ingrediënten

Voor de kipspiesjes

  • 1 KG kipdijfilet
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Voor de knoflooksaus

  • 10 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 25 gram platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Instructies

  • Snijd eerst de kipdijfilet in blokjes en ontdoe deze van de grote stukken vet. Hierna pers je de knoflook en voeg je deze met alle andere ingrediënten voor de kipspiesjes toe aan een kom en roer je de kipdijfilet er goed door. Dit dek je vervolgens af met wat folie en zet je in de koelkast om te marineren. Doe dit minimaal 30 minuten en optimaal 4 uur. Dit komt de smaak echt ten goede.
    Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus marinade
  • Leg in de tijd dat de kip aan het marineren is de sateprikkers in een laagje water. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden om de BBQ tijdens de bereiding. Vervolgens rijg je de sateprikkers halfvol met kipdijfilet.
    Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus spiesen
  • We gaan nu de knoflooksaus maken. Pers de knoflook en hak de platte peterselie goed fijn met een mes. Doe vervolgens de griekse yoghurt en mayonaise in een bakje en roer goed door elkaar. Voeg hieraan vervolgens de peterselie en knoflook toe en roer weer goed door. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
    Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus maken
  • We gaan nu de BBQ klaar maken voor directe bereiding boven de kolen. Ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt mogen de kipspiesjes op het rooster. Draai deze continue zondat ze mooi rondom bruin worden. De spiesjes zijn na ongeveer 20 minuten gaar. Voor de zekerheid kan je de kerntempartuur nog even checken als je een thermometer hebt. 72 graden kerntemperatuur is voldoende.
    Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus
  • Serveer de Griekse kipspiesjes vervolgens met de knoflooksaus!
    Geniet ervan!
    Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus