Haal de buikspek uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd de buikspek vervolgens in stukjes van ongeveer 4x4cm. Probeer ze allemaal zo gelijk mogelijk te maken. Pas vervolgens de BBQ rub toe. Het is het makkelijkst als je de BBQ rub in een schaal strooit en dan de buikspek blokjes hier doorheen rolt zodat alle kanten goed voorzien zijn van de kruiden.
Vervolgens steek je de BBQ aan en maak je deze klaar voor indirect BBQ-en. Stel de koepeltemperatuur in op 120 graden Celsius. Voeg als laatst voordat je de blokjes buikspek op het rooster legt 2 chunks van het kersen houten rookhout toe. Sluit vervolgens de deksel en laat de pork belly 2 uur roken op deze temperatuur.
Als de burnt ends 2 uur hebben gerookt haal je ze van de BBQ af en stop je ze in de aluminium wegwerp bak. Vervolgens voeg je de ongezouten roomboter, bruine rietsuiker en honing toe en dek je het geheel goed af met aluminiumfolie. Zet het vervolgens weer terug op de BBQ en laat deze nogmaals 2 uur staan op de 120 graden. Het is wel goed om halverwege de burnt ends even om te draaien.
Als deze 2 uur voorbij is haal je de aluminium schaal van de BBQ en haal je de burnt ends er even uit. Je maakt vervolgens de schaal even schoon of je pakt een nieuwe en doet hier de buikspek blokjes in. Dit is het moment dat je de BBQ saus toevoegt en deze goed uitsmeert over de burnt ends zodat alles bedekt is. Vervolgens gaat dit geheel nog 30 minuten terug op de BBQ op dezelfde temperatuur als eerdere stappen. Nu kan de BBQ saus mooi karamelliseren.
Dien de Pork Belly Burnt Ends vervolgens op als een snack of natuurlijk lekker als avondeten met wat frites of wat anders! Eetsmakelijk!