Ga terug
pigwings-oerhammetjes
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Oer hammetjes/pig wings van de BBQ!

Deze hele toffe BBQ hap maak je heel gemakkelijk zelf klaar. Een soort pulled pork op een stokje. Echt heel tof om te eten en erg lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord oer hammetjes, pig wings, pigwings
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 2 personen
calorieën 500kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 lading houtskool
  • 2 appel houten chunks
  • 1 siliconen kwast
  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 scherp mes

Ingrediënten

voor de rookfase

Voor de ingepakte fase

  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels maple syrup (ahorn siroop)
  • 2 eetlepels rietsuiker

Voor de eindfase

Instructies

  • Haal de oer hammetjes uit de verpakking en dep deze rondom goed droog met keukenpapier. Snijd vervolgens zoveel mogelijk van het vlies en vet weg zodat je BBQ rub straks de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk in het vlees te trekken. Laat je er te veel vlies op zitten? dan trekt de smaak niet mooi in het vlees.
    pigwings-oerhammetjes
  • Bestrooi de oer hammetjes vervolgens rondom met de BBQ rub en zet deze vervolgens weg.
    pigwings-oerhammetjes
  • Maak vervolgens je BBQ klaar voor indirecte bereiding met een koepeltemperatuur van 110-120 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur bereikt heeft is het tijd om de appel houten chunks op de houtskool of briketten te gooien en vervolgens de oer hammetjes neer te leggen. Je sluit hierna de deksel en laat de oer hammetjes gedurende 2 en half uur roken op deze temperatuur.
    pigwings-oerhammetjes
  • Na de 2 en half uur op 110-120 graden is het tijd om de oer hammetjes in te pakken in aluminiumfolie. We leggen de oer hammetjes op een vel aluminium folie en doen daar per stuk 1 eetlepel ongezouten roomboter, 2 eetlepels ahorn siroop en 1 eetlepel rietsuiker op. Hierna pakken we de aluminiumfolie dicht en gaan de ingepakte oer hammetjes nog 1 uur terug op de BBQ.
    pigwings-oerhammetjes
  • Na het uur ingepakt op de BBQ is het tijd om de oer hammetjes uit de aluminiumfolie te halen. Je legt ze vervolgens nog 30 minuten terug op de BBQ zodat de kruiden korst/bark goed kan drogen voordat we ze insmeren met de BBQ saus. We laten ze na het insmeren met BBQ saus nog 15 minuten liggen zodat de saus mooi kan karamelliseren
    pigwings-oerhammetjes
  • Na de laatste 15 minuten op de BBQ met de saus is het tijd de oer hammetjes te serveren!
    Geniet ervan!
    pigwings-oerhammetjes