Beschrijving
Hoe gebruik je deze appel rooksnippers?
Je kan deze rooksnippers op verschillende manieren gebruiken. Gooi ze los bij de houtskool wat er voor zorgt dat je voor een korte periode hevige rook krijgt. Of week de snippers gedurende 30 minuten in lauwwarm water en vul dan vervolgens de smokerbox. Op deze manier kun je gedurende een langere sessie van ca 3-4 uur een mooie constante rook verwachten.
Top rookhout voor kip
Appelhout is een uitstekende keuze voor het roken van kip. De fruitboom is bekend om zijn zoete smaak, en dat geldt ook voor het hout. Wanneer het hout verbrandt, geeft het een subtiele zoete smaak af die perfect aansluit bij de smaak van kip. Bovendien geeft het hout een mooie, rokerige kleur aan de kip, waardoor het er niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens heerlijk uitziet. Bovendien geeft het appelhout geen bittere rook smaak af, zoals sommige andere soorten hout, als bijvoorbeeld hickory of eiken wel kunnen doen. Hierdoor wordt de smaak van de kip dan weer niet overschaduwd en heb je een lichte rooksmaak en proef je nog steeds gewoon je heerlijke kip!
Unieke smaak met appel rooksnippers
Wil je je kip echt een unieke smaak geven? Probeer dan eens appelhout in combinatie met andere houtsoorten, zoals mesquite of ceder. Hiermee kun je een unieke smaak creëren die zeker indruk zal maken op jouw gasten. Dus als je op zoek bent naar een houtsoort die perfect is voor het roken van kip, dan is appelhout de perfecte keuze.