Ga naar de inhoud

Rookchunks hickory 1.5kg

Rookchunks hickory 1.5kg

14.90

Zorgt voor een sterke, zoete, rokerige smaak. Rookchunks gebruik je voor langdurige rook, perfect bij low & slow bereidingen! Gooi een of meerdere chunks droog in de houtskool en laat het vervolgens uren roken. Hickory is een van de zwaardere houtsoorten en echt het BBQ houtsoort met betrekking tot roken. Bijvoorbeeld erg lekker bij varken, rund en gevogelte.

✅ Voor 23:59 besteld = volgende dag verzonden
✅ Gratis verzending vanaf €75,-
✅ Klanten geven ons 4.8/5 sterren!

Uitverkocht

Artikelnummer 052 Categorie Tag

Beschrijving

Hickory Rookhout

Hickory rookhout is een populaire keuze voor mensen die hun eten willen roken. Dit type hout is afkomstig van de hickory boom, die voornamelijk groeit in Noord-Amerika. Het hout heeft een stevige textuur en een unieke smaak die wordt beschreven als een combinatie van zoet, hartig en nootachtig. Het hout van de hickory boom is hard en stevig, waardoor het uitstekend geschikt is om voor langere tijden te roken. De rook die wordt gegenereerd door hickory hout is ook zeer aroma-rijk, waardoor het vlees een delicieuze smaak krijgt.

Hickory in combinatie met andere soorten

Hickory rookhout wordt vaak gebruikt in combinatie met andere soorten hout, zoals pecan of ceder, om een unieke smaak te creëren. Bijvoorbeeld, bij smaakvolle BBQ-ribben wordt vaak hickory rookhout gebruikt in combinatie met kersen hout voor een licht zoete maar krachtige smaak. Ook wordt het vaak gebruikt voor rookworstjes, bacon en andere gerechten die een rijke, smaakvolle rooksmaak vereisen. Het is belangrijk om te onthouden dat te veel hickory rookhout kan leiden tot een te bittere smaak, dus het is aan te raden om het te mengen met andere soorten hout of gebruik te maken van kleinere hoeveelheden. Gebruik dus om safe te spelen 1 chunk bij je bereiding. Dan kan je er altijd bij een volgende sessie nog voor kiezen om er een chunk extra bij te gooien!