Meteen naar de inhoud
Aanbieding!

Cold Smoke Generator + Rookmot Assortiment

49.99

Het ultieme pakket voor de beginnende koud roker onder ons! Of natuurlijk degene die het koud roken weer op wil pakken.

Het koud roken pakket bevat de volgende producten,

-Cold smoke generator
-Rookmot eik 1500ml
-Rookmot beuk 1500ml
-Rookmot hickory 1500ml

Ben je dus van plan zalm koud te roken of wil je andere producten koud roken? Haal dan nu tijdelijk dit pakket in huis met een dikke korting!

Veel rook plezier gewenst!

Op voorraad

Op voorraad

6.90

Op voorraad

6.90

Op voorraad

8.90
Artikelnummer 060 Categorieën ,

Beschrijving

Ben je van plan om te beginnen met koud roken houdt dan rekening met de volgende zaken.

Koud roken kan over het algemeen alleen als de temperatuur in de BBQ niet hoger komt dan 25 graden Celsuis. Dit betekend dat de buitentemperatuur rond de 12 graden Celsius moet zijn en niet warmer aangezien het smeulende rookmot ook wat temperatuur afgeeft.

Dit is ook de hoofdzakelijke reden dat je mensen vaak koud ziet roken in de winter en dit is er dan ook echt een uitgelezen periode voor.

Zorg dat je het rookmot niet aanduwt in de cold smoke generator maar dat het wel ruimte heeft om te ademen. Zorg er daarna voor dat de randen vrij zijn van rookmot zodat het smeulen niet te snel overslaat naar de andere banen binnen in de smoker. Steek vervolgens een klein waxinelichtje aan en plaats deze onder het begin van de smoker. Laat het vervolgens minimaal 3-4 minuten smeulen voordat je het waxinelichtje weghaalt. En voila! Je bent koud aan het roken!

Koud roken vergt naast het hebben van de cold smoke generator en houtmot ook erg veel tijd. Je bent namelijk zo maar 24 uur bezig met alleen het rook proces en nog eens 24 uur met het pekelen voordat je begint met roken. Maar het is het allemaal waard! Er zijn inmiddels een legio aan verschillende recepten voor het koud roken van producten en je kan dus niet alleen het welbekende zalm roken maar ook kaas, vlees, noten, knoflook en vele andere dingen! En man wat is het lekker als je bijvoorbeeld gerookte knoflook of kaas gebruikt in je gerechten. Dit geeft echt toch net even dat extra smaak wat je wilt om een gerecht onvergetelijk te maken.

Wat ook wel goed is om te weten is dat je de Cold Smoke generator in combinatie met het rookmot kunt gebruiken in je BBQ maar bijvoorbeeld ook in een zelfgemaakte rookkast van hout. Aangezien het smeulende rookmot niet heel heet wordt is het niet percee verplicht om een stalen of een keramische BBQ te hebben. Ben je dus handig dan is het misschien wel gaaf om zelf je eigen rookkast in elkaar te timmeren.

Keuze genoeg dus in iedergeval. Ik zeg begin te roken!